Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi a maximum gyermektartás? Ha pl 500000- t keres a volt férjem, akkor annak jár a 20%-a egy gyermekre?
csak tudnám miért számolja mindenki bele a csp és az adókedvezményt ?????
pl itt sem tudja a hölgy igénybe venni .....
a csp meg alanyi jogon jár a gyerekre az nem mérvadó !
Hát nem lettem okosabb sajnos :(
Nem tudom beadjam-e a bíróságra az emelés iránti kérelmet. Egyébként Németországban dolgozik az apuka, nem tudom számít-e.
Én azt a férfit sem tudom megérteni, aki csinál egy gyereket, itthagyja, utána meg sajnálja tőle a pénzt, pedig igen jó fizetése van...
Én biztos nem azt nézném, hogy mit ítélt meg a bíróság, hanem azt, hogy a gyerekemnek amit tudok, megadjak.
Oké, nem kell eltartani az exet, fizessen akkor ennyit, de segítsen mondjuk ruházkodásban, iskolakezdésben, küldjön csomagot...
én nem tudom megérteni az ilyen "férfiakat"...
# 12/15
Mert állambácsi gyerekre adja, persze hogy beleszámít hisz a gyerekre adja az állam rá kell költeni.
Gyes alatt már 2 éves a gyerek nyugodtan mehet bölcsibe anya meg dolgozni. Ahol együtt vannak a párok ott sem engedhetik meg maguknak nagyon sokan, hogy gyes-en maradjanak. Kérdező 25 ezres segélye mellett az apa 30 ezres gyerektartás meg főleg nem kevés. Többet költ a gyerekre mint az anya egész "keresete"-
"én 30-t kapok szerintem nem reális."
Na itt a baj!
Mert nem te kapod, hanem a gyerek!!
Neked ugyanennyit kellene hozzátenned, az már havi 60ezer Ft lenne.
Plusz a családi pótlék: 13ezer Ft
Ez eddig a(adó)kedvezmény és egyéb juttatások nélkül is 73.000 Ft/hó lenne.
Ennyiből amúgy családok próbálnak megélni!
(sajnos)
"én 30-t kapok szerintem nem reális."
Na itt a baj!
Mert nem te kapod, hanem a gyerek!!
Itt csak veled van baj,hogy képes vagy egy szón fenn akadni...és belekötni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!