Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a dns teszt során kiderül, hogy nem az én gyerekem, akkor?
hogyan tovább?
Gondolom, az állam a bíróság, meg mindenki az anyukát védi, így esély nincs arra, hogy az eddigi gyerektartás összegét vissza követeljem.
Volt már valaki hasonló helyzetben?
Ha hivatalos a teszt, akkor ateszt eredményére hivatkozva kérheted a gyerektartási kötelezettséged megszüntetését a bíróságon.
Ha privát teszt, akkor elöször indítanikell egy pert az apaság vélelménem megdöntésére (mert ez a teszt nem érvényes), a bíróság elrendel egy hivatalos tesztet, és ennek eredményétöl függöen kérheted a ugyanúgy, mint ahogy az elöbb írtam, hogy ne kelljen tovább fizetned
.
Viszont a már kifizetett összeget nem kérheted vissza.
Egy polgári peres ügyvéddel konzultálj erről.
A jogérzékem szerint találhat ürügyet, de a másik oldalon az áll, hogy VAN EGY GYERMEK, akiről valakinek gondoskodnia kell, és akinek a származása rendezve kell legyen, és ez eddig rendezve volt. Most utólag hogy hajtod be rajta annak a cipőnek az árát, amit 4 évesen elhordott?.... annak a gyereknek ma sincs keresete, és nincs is rá jogalap, hogy tőle kérj pénzt, mert amit kapott tőled eddig, az egyszerűen JÁRT neki, pusztán azon a jogon, hogy gyerek.
Az apaságot lehet felülbírálni, és X hónap múlvától megváltoztatni. Esetleg az "új" apán lehetne behajtani a pénzek egy részét.
"Eddig a gyereked volt... te meg az apja."
Hát ez az ami nem biztos.
Itt most nem azt kell elképzelni, hogy adott egy gyerek, és én egyik pillanatról a másikra "meg akarom tagadni" magamtól, viszont nem tárgyalnám ki a szaftos részleteket itt mindenki előtt, legfeljebb privátban.
. Az etikai oldalát nézve igazad van.
Viszont jogilag addig a te gyermeked, amíg az ellenkezője bizonyítva nincs.
De amint megdől az apasag, onnantól semmilyen kötelezettséged nincs. Addig viszont te vagy az apa
Értem, hogy nem egy egyszerű dolog lehet... csak azért a kicsi (?) is egy szempont....eddig csak a pénzről volt szó.
Ügyvédet keres, ha negatív az eredmény, nagyon visszamenőleg nem hiszem hogy menne, az is kérdés, hogy az anyuka előáll-e új apával, szerintem nem, és akkor "ismeretlen" lesz, akin meg nem lehet követelni se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!