Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 év felett is fizettem gyerektartást, azt az összeget visszaperelhetem? 4 éve nem is jött felénk a lány!? 1 faluban lakunk, féltestvéreinek nem is köszön!
Anyja bíróságnál feljelentett,1 hónap kimaradásért, és 1 késve befizetésért(11.200 ft havonta)
Azt hittem,addig kell gyermektartást fizetni,míg tanul.Rokontartásról nem is hallottam!Tanuló időszaknak vége,dolgozni kezdett.
Arra azert készülj fel, hogy ha ugy teszel, ahogy az önjelölt ügyvéd javasolta, vagyis csak ugy nem fizetsz tovább, akkor a gondozó szulo végrehajtást indíthat.
Jobban jársz, ha meg írod azt a kérvényt, vagy megkérdezem ég valodi ügyvédet.m
Nagyon kedves,és megható ez a sok,gyors válasz,ez meglepetésként ért!Köszönöm mindenkinek!!
Postai piros csekken fizetek,már arra sem emlékszem,hogy valóban előre-e.
Tényleg jó lenne biztosra tudni,h kell-e fizetnem,vagy önkényesen leállíthatom!
Nagyon kellemetlen lenne,ha nemfizetés miatt ismét végrehajtást indítana ellenem.-Legutóbb 1 hónap kimaradt,köv.később fizettem be,ANYA ezt jelentette,de a további befizetéseket nem igazolta le,így 134.000 ft-os "tartozás" miatt a házamra is kiterjedt a végrehajtás .2 évbe tellett,mire levette a bírósági végrehajtó a követelést.
1 forinttal sem akarok többet fizetni,mint ami jár!A lányom felém sem néz-egy faluban lakunk.
Ebben az esetben tényleg adj be egy keresetet a lehető leghamarabb, ha ilyen az ex ne kockáztassunk! Meg kell szüntetni! A keresetben add elő, hogy tanulmányait befejezte, dolgozik, ezért nem vagy már köteles a tartásdíj fizetésre. Illetve hivatkozhatsz érdemtelenségre is!
Remélem tudtam segíteni!
Hamar meg fogod kapni a keresetlevelet, és az ex is!
Illetve a felfüggesztést is a gyermektartásdíjról, a tárgyalás végéig. Így nem esel olyan helyzetbe, hogy kifizeted a már meg nem járó gyerektartást, és nem tudod visszakövetelni. Ezért szokták ideiglenesen felfüggeszteni! Minél előbb menj bíróságra! Remélem tudtam segíteni! Akkor már nem tud végrehajtást indítani ellened!
A lányod feléd sem néz.....
Nem az ő feladata az apukája felé a kapcsolatot tartani. Az édesapa (normál esetben kíváncsiak a saját gyerekükre) feladata a gyerek felkeresése és a saját gyerekével való foglalkozás. A pénzküldés nem foglalkozás a gyerekkel. A féltestvérein mit szeressen? Nem kíváncsi rá a saját apja ,csak az új családjára. Csak arra vagy kíváncsi hogy mikortól nem kerül pénzedbe. Mit szeressen a féltestvérein? Neked mint édesapának kellett volna egy normális kapcsolatot kialakítanod vele. Bár még sosem késő....
Tisztelt Korán Itélő!
Igazad lehet!..."2 hetente 2 napos,valamint nyári szünet egyhuzamban 4 hétre "láthatási jogommal 2 éves kora óta nem élhettem,mert az anyja soha nem engedte,ki sem jöttek,ha odamentem.Belefáradtam pár hónap után a cirkuszba.Igen,lett új családom-,feleségem előző házasságból született gyermekét is én nevelem,Ő csak 10 000 ft-os gyermektartást kapna,ha a volt férje hajlandó lenne fizetni.A gyerek jár az apjához,annak költségét is én fizetem,és tisztelem a hozzáállásukat,bár velem is ilyenek lennének(ex és lányom!)
80 000 ft-ot hozok haza.Igen,valóban szabadulnék a "felesleges" kiadásoktól,hogy ne adósodjunk el jobban.
Nyolcadikos volt,amikor végre a legnagyobb örömömre sikerült találkoznom a Lányommal.Végre volt szülinap,karácsony,névnap,ballagás,beiskolázás új suliba:mindig csak akkor jött,mikor pénzhez juthatott ajándék,vagy kérés miatt(új farmer kell,táska,pulcsi...)E nélkül nem volt "látogatás"Az anyja miatt én továbbra sem mentem hozzájuk,de akkor jött,amikor akart.Soha nem aludt itt.
Mikor nem adtam neki 17 000 ft-ot,mert Converse iskolatáskát akart venni magának,nem jött többet.
Telefonon mindig letagadta magát(tanul,más program,beteg...)Facebookon is CSAK azért regisztráltam,mert a telefon állandóan a kezében:válaszra sem méltat.
Igazad lehet Kedves Válaszadó!Valóban nem vagyok már rá kíváncsi én sem,Őt is csak az érdekelte,hogy mit húzhat le rólam,akárcsak az anyját!
Ítélj el nyugodtan-bár nem állt szándékomban ennyire belemenni a magánügyeimbe idegenekkel,csupán abban a témában szerettem volna segítséget kérni,amire a kérdés vonatkozik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!