Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki hogy csinálta az ingóságok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki hogy csinálta az ingóságok megosztását?

Figyelt kérdés
Akinek van tapasztalata, meséljen már, hogyan osztottátok el pl. bútorokat, egyéb cuccokat.Nekem ez olyan kicsinyes..és nem értem, mit milyen értékben kell számolni stb.
2010. jan. 6. 12:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha beszélő viszonyban vagytok, akkor jobb kettesben leülni és megbeszélni, hogy ti mennyire taksáltok egy adott ingóságot. Aztán az egész felét az egyik viszi a másikat a expárod Ha ezt nem teszitek meg, akkor akár évekig is elhúzhatjátok a dolgokat és egyikőtök sem jön ki jól belőle.
2010. jan. 6. 12:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ingóságok "értéke" megegyezés kérdése. Elvileg ezeket felezni kell. Gyakorlatilag nálunk az volt, hogy a volt férjem minden értékeset magának akart, különben nem írja alá a papírokat :( Olyan dolgokat is számon kért, amiket évezredek óta nem is használtunk és ráadásul nála is voltak, csak elhányta valahová. Minden kellett neki, és mai napig alig használja őket, kivéve a bútorokat. Az évezredes gagyi könyveit meg még mindig én őrizgetem.

Tényleg nagyon kicsinyes és megalázó ez a rész, legalábbis nekem az volt. Le kellett írni az utolsó bögréig mindent, hogy melyik kié lesz. Pedig ugye értékben kellett volna felezni, de nekem megért annyit, hogy ne zaklasson tovább, így belementem. Nagyon szarul jártam egyéb vonatkozásban is (pénz, lakás, értékpapír), de most így 5 évvel később boldog vagyok és legfőképpen anyuka :)

2010. jan. 6. 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét fél írjon egy listát, hogy mik vannak a lakásban és írja mellé, szerinte mennyiért lehetne eladni jelenleg. Utána mellé egy x-et amelyikre igényt tart. Ezután a két fél listáját összeegyeztetni már nem olyan nehéz, átlagolás, jóindulat és mindenki jól jár. :)
2010. jan. 6. 13:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi.Valahogy én is így gondoltam, de elég hülye egy helyzet...
2010. jan. 7. 09:24
 5/7 anonim válasza:

Én amikor váltam,azokat a dolgokat vittem,amire szükségem volt.

Mosógép,hűtő,minden a konyhából,az egész gyerekszoba,tehát azok a dolgok,amik egy gyerek neveléséhez feltétlenül kellenek.A Tv,video,(akkor még nagyértékű volt)maradt,arra nem volt szükségem.

Az a legjobb,ha meglehet beszélni a másikkal.Persze az nagyon ritka...

2010. jan. 7. 15:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Ilyenkor legtöbbel beszélni sem lehet! Ismertem olyat, akik szétfűrészelték a bútort, fele fele legyen. Ez igaz! Direkt bosszúból inkább mindent tönkretett az értelmes férj.

Ez attól függ, hogy a 2 fél mennyire kulturált, ez a bajban derül ki, vagyis most, hogy milyen emberrel is éltél eddig együtt!!!

2010. jan. 31. 07:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Sajnos ezért is válunk:mert a bajban derült ki, milyen ember is a férjem:( Köszönöm a segítséget!
2010. jan. 31. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!