Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az apának nincs jövedelme, akkor is köteles gyerektartást fizetni?
Igen, tenni kell lépést. Többet is.
Ha nincs jövedelme, és emiatt nem fizet, nincs gond. Tessék jelenteni, és az állam megelőlegezi a gyerektartást. Aztán ha apukának lesz jövedelme, majd elszámolnak.
Azért az állami megelőlegezés nem ilyen egyszerű mint a kettes írja.
- 6 hónap nem fizetés után indítják el, és valamijének kell lenni amire majd jelzálogot tehetnek és tudtommal anya fizetést is nézik hozzá, ha az egy főre jutó magas nem ítélik meg.
" nem fizet, nincs gond. Tessék jelenteni, és az állam megelőlegezi a gyerektartást. "
Azért ez erősen arra utal mintha csak egy kérvényt kellene ehhez leadni.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ezek szerint ha 2 hónapja nem fizet, meg kell várni a 6 hónapot es csak ezután indíthatom el az ügyet. Az apának nincs lakása, vagyona. Akkor esélyem sincs? Nincs olyan, hogy pl ledolgoztatják vele? Ha az en keresetem is viszonylag jó, nem is biztos, hogy megelőlegezi az állam?
Köteles! Most én is hasonló cipőben járok azzal a különbséggel, hogy nálunk bejelentett jövedelme van és annak tiltására írtam kérvényt.
Az állam csak 6 hónap után előlegezi meg de csak ha nem behajtható sehogyan se (nincs semmi a nevén) és nem túl magas a jövedelmed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!