Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi idő alatt tudok elválni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi idő alatt tudok elválni?

Figyelt kérdés

Én csaltam meg a férjemet és az új szerelem miatt(is)akarok elválni.

Gondolom ez megdönthetetlen ok, vagy tévednék?

Én nem akarok semmit(ház,kocsi stb),gyerek nincs, csak minnél hamarabb kilépni ebből a házasságból.

2010. jan. 4. 12:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hány éve vagy házas?
2010. jan. 4. 13:00
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Így elég gyors lesz, mivel nincs vagyonmegosztás. Probléma abból lehet, ha mondjuk közösen vettetek fel hitelt. Az elválasztás akkor is megtörténik, ha amúgy nem tudnátok megegyezni. A váláshoz elegendő az egyik fél határozott szándéka. (Ha nem megy el a tárgyalásra a férjed, azt hiszem akkor mindenképp kell 2. tárgyalás is. Régebben az elsőt békéltetőnek hívták, nem tudom, most így van-e még.)

Add be az illetékes bíróságon a kérelmedet és küldik majd a papírt.

2010. jan. 4. 13:02
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Attól függ, hogy az illetékes Bíróságnak mennyi ügye van...Mivel nincs gyerek 1 tárgyalás lesz.

Csak hozzávetőlegesen...budaörsi városi bíróság, a páromnak a papírt beadtuk áprilisban, októberben volt a tárgyalás...

2010. jan. 4. 13:03
 4/13 A kérdező kommentje:

Jó fél éve házasodtunk össze 7 év után.

Én tényleg nem akarok vele vitatkozni, öszintén elmondtam neki, mindent.

először békülni akart most meg szemétkedik.

Nem tudom mire számítsak.

2010. jan. 4. 13:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor 2 tárgyalásra,mert az elsőt békítőnek fogják venni ha nem akar válni.
2010. jan. 4. 13:06
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Lemondasz mindenről, ami egyébként jogosan megilletne...mit akar még?! De az egyik válaszolónak igaza van..ha van hitel, az is közös sajna. Van hitel?
2010. jan. 4. 13:08
 7/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 2002-ben váltam el.Bementem a bejelentett lakcím szerint illetékes bíróságra, kaptam papírt, azt kitöltöttem, a volt férjem aláírta, de ez nyár elején volt, és nyáron ítélkezési szünet van.Így szeptemberre tűzték ki a tárgyalást, ahol 21 perc alatt elválasztottak minket.Ingatlan nem volt, csak ingóság, abban megegyeztünk.Ha ti is közös megegyezéssel váltok el, akkor nem lesz több tárgyalás, csak egy.Azt hiszem 13.000 az illeték.

2010. jan. 4. 13:09
 8/13 A kérdező kommentje:

Közös hitel nincs.

Csak azt nem értem,hogy ha én csaltam meg és mást szeretek akkor mit akarnak békíteni?

2010. jan. 4. 13:13
 9/13 A kérdező kommentje:

Úgy gondoltam elmegyeke gy ügyvédhez ajánlották.

Ja és nem akarom,hogy nyilvános tárgyalás legyen úgy tudom ez lehetséges.

Nincs kedvem a családját nézni.

2010. jan. 4. 13:14
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha nem kever be bosszúból a akkor gyors lesz
2010. jan. 4. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!