Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Éllet társi kapcsoltaból szeretnék kilépni és külföldre (haza) költözni, de van egy közös gyermekünk (20hós), el vihetem Őt magammal (anya vagyok) ha az élettársammal nem tudunk megegyezni?
"Ha házasok v élettársatok vagytok és elviszed az rablásnak számít, így feljelenthet ha bunkó. "
Ne haragudj de akinek egyik napról a másikra eltűnik a gyereke és az jelenti a rendőrségen nem bunkó, hanem normális. Te gyereked nem jönne haza te is bunkó lennél ha rendőrséghez fordulnál?
Elöször is kell egy gyerekelhelyési határozat, mert jelenleg mindkettötöknek egyforma jogai vannak a gyerekkel szemben. Mivel a gyerek még elég pici, igen nagy valószínüséggel neked fogják ítélni.
Másodszor a külföldre költözéshez VAGY az apa (és a gyámhatóság) beleegyezése kell, VAGY - amennyiben indokolatlanul megtagadja -, a gyámhatóság indokolt esetben engedélyezheti az apa belelegyezése nélkül is.
Erre jó indok, hogy neked ott a családod, ahová költöznétek.
Viszont a láthatást neked kell biztosítani (ilyen esetben rendszerint nem kéthetenként egy-egy hétvége, hanem egy-egy ritkább, de hosszabb idejü látogatást szokás megítélni), és az ezzel kapcsolatban felmerülö többletköltségeket (az apa ide-oda utazása, esetleges szállásköltségek) neked kell fizetni.
Mindenképpen menj be a bíróságra, ott van ingyenes tanácsadás, segítenek neked a szükségese beadványokat megfolgalmazni és beadni, illetve az esetleges fontos dolgokra fel tudják hívni a figyelmedet.
Amit SEMMI ESETRE SEM SZABAD, az a "fogd a gyereket és vidd", mert ezzel egyrészt büncselekmény követsz el, amiért börtönbe kerülhetsz, másrészt garantáltan elveszik töled a gyereket.
"Átmenetileg kereshetsz egy albérletet is egy-két hónapra"
ügyvédre nincs pénzem, szerinted albérletre hogy lenne? :) haza tudnék menni anyámékhoz, csak az a baj hogy az külföldön van. Bár nyaralni vihetem oda, ha jól tudom nem kell az apa beleegyezése ha rövidebb időre viszem el a gyereket a nagyanyjához "nyaralás" céljából.
ok ismerősnél meghúzhatnám magam de a gyereket hova rakom, most bölcsibe jár (ott ahol alakunk) mert én meg dolgozom.
"ügyvédre nincs pénzem, szerinted albérletre hogy lenne? :) "
Kérsz kölcsön szülőktől rokonoktól. Pénz nélkül mégis mit vársz majd valaki eltart válás után is vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!