Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen helyzetben kell tartásdíjat fizetni? Ha igen meddig?
A gyerek apja és anyja sosem házasodott össze, még csak nem is élt együtt, pár hónapig jártak, és "becsúszott" a gyerek. Azóta vagy 10 év telt el, a gyerek az anyánál él (akinek mellette már élettársa&az élettárstól gyereke van).
Az apa sosem fizetett tartásdíjat.
Elvileg az apának fizetnie kéne? Ha igen, akkor a gyerek meddig?
Aki azt írta, h a segélyből is kell az apának tartásdíjat fizetni, az elfelejti, h a tartásdíj a törvény szerint csak akkora mértékű lehet, hogy a megmaradó összeg a létminimumot elérje. Ez most nagyjából 70.000Ft.
Az ápolási segély egy olyan segélyfajta, aminek a kedvezményezettje az ápoló, de a jogosultja az ápolt.
Ilyen esetben ez a pénz a jogosult életminőségét hivatott javítani, ezért ebből az ápoló tartásdíjat, kártyaadósságot, egyebet nem fizethet.
btw.: A férfi is kérheti, h a gyereket nála helyezzék el, és olyankor a feleség köteles gyerektartást fizetni.
Hát, úgy tudom a férfi édesanyjának valamilyen csípőbántalma van, emellett teljesen vak, és annyira nagyot hall, hogy közvetlen közelről kiabálni kell neki, csak úgy érti meg, amit mondanak... mondjuk nem irigylem szegényt :(
Én azt hallottam, hogy ilyen ápolási dolog mellett 4órás munkát lehet vállalni. A néni olyan 60 körül kap nyugdíjat, ehhez jön az ápolási segély 40.
Mondjuk azt különösnek tartom, hogy a volt nőjével ugye a rövid ideig voltak együtt, és ahogy teherbe esett, már el szakított is - a nő! Később tudta meg a férfi, hogy a volt kedvese gyereket vár :/ Gondolom a bíróságon esetlegesen ez nem sokat jelent, de eléggé sajnálom a fickót, mert hallottam/ egyszer láttam, milyen körülmények között él.
Én arra lennék kíváncsi, hogy ha azóta 10 év eltelt, akkor miért most követeli a nő a gyerektartást.
Másrészt, ez a férfi elismerte, hogy övé a gyerek? A nő mostani párja is a nevére vehetné és akkor nem kellene tovább járni a régi pasi nyakára...
Egyébként pedig ha mégis az a vége, hogy a bíróság megítéli, hogy az apának fizetnie kell, akkor ez az apának nem csak kötelesség, hanem pl. láthatási joga is lesz! Vajon a nő miért nem fordult még bírósághoz?
Az a tisztességes,ha egy szülő gondoskodik a gyermekéről.Az apa jelen esetben köteles gondoskodni a kiskorú gyermekéről,még a saját megélhetésének rovására is.
Viszont az idős rokonról nem köteles gondoskodni,illetve ha napi 4 óránál több felügyeletet igényel elhelyezhető otthonban is.
Azonkívül teljesen életidegen,tehát egy esetleges perben,jobb ha nem is hivatkozik az úriember arra,hogy ő 40 évesen egész nap egy idős,magatehetetlen nő mellett ül.és természetesen ellátja.
Jelen helyzetben az apát a 14000 ft-nyi minimál tartásdíjra mindenképpen kötelezni fogják,amit a kérelem beadásától fél évre visszamenőleg megítélhető(meg fogják ítélni).
Természetesen,ha a gyermeknek tartós betegsége van,akkor ennél magasabb összeget fog megítélni a bíróság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!