Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire normális, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire normális, hogy válófélben lévő szülők együtt mennek a két gyerekükkel közös programra?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert nem vagyok biztos benne, hogy ezzel jót teszek a gyerekeknek vagy pont, hogy csak nehezítem az új helyzet megszokását.

Az apjukról nem is beszélve. Nem tudom, nem hinné-e, hogy ez újra nyitás felé.

Gyerekek kérték, hogy menjünk együtt de igazából nem tudom mi lenne a jó.

Vagy ez igazából attól függ, hogy mi szülők hogyan kommunikáljuk le mindezt a gyereke felé?

2014. ápr. 29. 21:45
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nekem nincsen új párom és szerintem az apjuknál sincsen, de persze semmin sem csodálkoznék. Igazából több, mint egy éve nem vagyunk már pár, így túl sok közöm nem is lenne hozzá, max a gyerekek miatt.

Viszont ezen a "megbízunk egymás nevelési módszerében" részen még el kell gondolkodnom, mert egy itt-ott máshogy látjuk a dolgokat.

Mi mentünk volna hármasban a lányokkal és ők kérdezték, hogy apjuk nem jön-e. Ő meg pont ott volt, így adott volt, hogy azt mondtam majd még megbeszéljük apával. Ez tegnap volt és azóta gondolkodtam, hogy ezzel most tényleg jót teszek-e vagy sem. De örülök, hogy eddig mindenki csak támogatta az dolgot. :)

2014. ápr. 29. 22:26
 12/22 anonim ***** válasza:
Én voltam a gyerek,engem a szüleim még közösen nyaralni is elvittek,és minden egyes fontos eseményen közösen vettek részt.Teljesen jó volt a kapcsoltuk,apa még nálunk is evett,volt hogy ott is aludt,ők ezt tudták helyén kezelni.
2014. ápr. 29. 22:28
 13/22 anonim ***** válasza:
Ez lenne a követendó példa.
2014. ápr. 30. 06:36
 14/22 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. Páromnak is van egy fia az elõzõ kapcsolatából, mi is szoktunk az édesanyjával és a párjával közös programokat csinálni. Elsõ perctõl így csinálták, amikor még nem voltunk új párok, akkor hármasban. Most is van, hogy így alakul, a gyereket egyáltalán nem zavarja össze, tudja, hogy ki kivel van.
2014. ápr. 30. 07:31
 15/22 anonim ***** válasza:

Azért ezzel csak óvatosan.

Az én páromnak és az exnejének például az a zseniális ötlete támadt, hogy a válás után karácsonyozzanak hármasban a gyerekkel. Hát nem igazán vált be a dolog. Hiába mondták a gyereknek, hogy ők már csak barátok, totálisan sikerült összezavarniuk a közös karácsonnyal. Azóta a gyerek úgy érzi, hogy az apja meg az anyja becsapták őt. Teljesen kifordult magából, és mostanra én vagyok az egyetlen felnőtt a környezetében, akiben megbízik. Az apjára és az anyjára nem hallgat, hatalmasat csalódott bennük.

Persze ez csak egy eset, nem mondom hogy nálatok is így lesz, de azért számítani kell a negatív végkifejletre is.

2014. ápr. 30. 08:30
 16/22 anonim ***** válasza:
3 éves voltam, mikor elváltak a szüleim. Anyu és apa minden szülinapomra és névnapomra közösen szerveztek programokat ahova együtt mentünk hárman, volt egy olyan időszak, mikor apa hétvégente nálunk ebédelt. Egyáltalán nem zavart össze, pedig több, mint 10 évig csinálták, tudtam, hogy csak barátok, ez volt a természetes. Szerintem ne fosszátok meg ettől a gyerekeket, amennyiben nem vagytok rosszban, ha együtt vagytok, ha nem, jó érzés látni a gyerekeknek, hogy harmonikus a kapcsolatotok. :)Ha akarod, megkérdezem anyut hogy ő ezt hogy beszélte meg velem, mert én már nem emlékszem, de valamit biztosan jól csinált, ha egyáltalán nem zavart össze ezzel. :D
2014. ápr. 30. 09:41
 17/22 anonim ***** válasza:
Én is erre törekszem, hogy minnél több olyan közös programunk legyen, ahol a gyerekek azt érezhetik, hogy egyformán fontosak mind a két félnek.
2014. ápr. 30. 19:28
 18/22 A kérdező kommentje:

15-ös

Szerintem lehet ott nem tisztázták előtte a gyerekkel a helyzetet rendesen ezért is érezhette, hogy becsapták.

16-os

Persze, megköszönném, privátban szívesen elolvasom mit hogyan csinált Anyukád! :)

2014. ápr. 30. 22:39
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nem jó ötlet. Amikor mi szétmentünk az apukával én is így gondolkodtam, hogy minél több időt kell eltölteni hármasban nehogy sérüljön. Kiderült, hogy ezzel nagy hibát követtem el, mert a gyerek elkezdett reménykedni, hogy megint egy család leszünk, nem beszélve arról hogy nagyon megfogja nehezíteni a leendő párkapcsolatodat, ha ebbe az irányba tereled a dolgokat.ÉS igen jól látod, hogy az apukának ez magas labda. Persze, hogy kérik a gyerekek, mert szeretnek benneteket és szeretnének újra egy család lenni, ezt csak erősíteni fogod bennük aztán csalódottak lesznek.

Pont most kéne külön menni velük programokra. Neked kell okosnak lenned!

2014. máj. 2. 09:11
 20/22 at__us ***** válasza:

Szerintem NEM BIZTOS, HOGY JÓ ÖTLET! Ha kb. teljes egyetértéssel vállnak el a szülők és relatíve kicsik a gyerekek (10 év alattiak) akkor lehet helye egy ilyen együttműködésnek az apuka és az anyuka között, hogy ne érezzék a gyerekek válás súlyát, következményeit, de vigyázni kell a csalódottsággal, ami érheti őket.

Én 12 tesóm 8 volt, amikor elváltak a szüleim és nem igazán ment minden rózsásan! Az előtt is sok volt a veszekedés, de akkor aztán elszabadult minden, apám egybe akarta tartani a családot mindenáron. Egyik ilyen próbálkozása volt, hogy megkérte egyik ismerősünket, hogy ültesse el bennünk, hogy milyen jó lenne karácsonyozni együtt utoljára...stb. Engem nem igazán hatott meg, mert fatert utáltam valamilyen fokon, hozzáállásáért a dolgokhoz ( nem a váláshoz! ) húgomat igen. Aztán anyum eloszlatta a gondolatokat. Esetünkben maximum egy közös program arra lett volna jó, hogy tovább veszekedjenek a szülők, tehát még egyszer leszögezem a véleményem: NEM BIZTOS, HOGY JÓ ÖTLET! :)

2014. máj. 2. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!