Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha kétgyermekes apaként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha kétgyermekes apaként lemondok az örökölt lakásomról a (még) feleségem javára, illetve nem kérek lakáshasználati dijat, akkor mentesülhetek a gyerektartás fizetése alól? Persze támogatnám a gyerekeket. Nem szeretnék hajléktalanná válni.

Figyelt kérdés
Megromlott a házasságunk, az asszony megcsalt, be is ismerte, most meg megfenyegetett, hogy elköltözik a gyerekekkel együtt. Nem szeretnék a gyerekekről lemondani (9 ill. 4 évesek), viszont az ő érdekükben szeretném elkerülni a hosszadalmas pereskedést. Az sem lenne jó, ha nekik kellene lakást keresniük, én egymagamban könnyebben boldogulnék. Szerintem, ha a lakásról lemondok, akkor albérletbe kellene mennem, ami min 50-60 ezer, ha még valamennyi gyerektartást is kell fizetnem, akkor gyakorlatilag semmim nem marad a megélhetésre.
2014. ápr. 22. 12:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

20-as, mégis miért felezze meg az asszonnyal a saját lakásának az árát?

Kérdező, még ha egyszerűbbnek is tűnik a te ötleted, inkább költözzenek ők. Az anya akar új életet kezdeni, nem hiszem, hogy abban a lakásban jó lenne nekik, ahol veled éltek. Hagyd menni, neked meg ott a lakás, amivel adott esetben a gyerekeid jövőjét is egyengetni tudod, ha úgy adódik a helyzet. Ne mondj le róla, mert indokolatlan.

2014. ápr. 22. 13:32
 22/26 anonim ***** válasza:
Gondoltam kettőjüké a lakás,mert házastársak.Nem írta a kérdező,hogy csak az övé lenne.Ő a saját részéről akar lemondani.
2014. ápr. 22. 20:02
 23/26 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó, az "örökölt lakásom" kifejezésnek pontosan melyik összetevőjét értelmezted úgy, hogy az közös lakás lenne a feleségével?

Különvagyonról sosem hallottál még? Mert az öröklés tipikusan olyan dolog, ami különvagyont keletkeztet...

2014. ápr. 22. 20:11
 24/26 anonim ***** válasza:
Első sorban bent van utolsó hogy örökölte a lakást. Örökség még házasságban is különvagyonnak számít.
2014. ápr. 22. 20:12
 25/26 anonim ***** válasza:
A lakás értékétől is függ egy 5-6 milliós panel nem fedezi a gyerek 18 éves ellátását, anyuka jövedelmi visszonyait is nézik.
2014. ápr. 22. 20:20
 26/26 anonim ***** válasza:

Jah most már látom,pont a vastagbetűs írást nem olvastam újra :)))

Akkor meg hagyni kell anyukát elköltözni,úgyis azt akarja,nem tudom hol a probléma.

2014. ápr. 22. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!