Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor minden közösnek számít?
"hogy valakit éveken keresztül eltartanak"
Miért tartották el, mikor azt írtad, hogy nagyjából egyformán kerestek?
Ebbenaz esetben ez ugyanannyira személyes, mint a lány ruhája:)
Nincs ezzela. Törvennyel semmi baj, csak az unokatesőd tutyi-mutyi vot a felesége pedig kihasználta.. Plusz, míg a feleség ruhákra a ferj a számítógépekre költötte a pénzt
Plusz azért tegyük hozzá, hogy azbunokatesó táncol fele a házasságból.
Tehát az érem egyik oldalát elfogultan írod le...
A kérdésre
A házasság alatt egkeresett és vett dolgok közösek, ha nem tudja bizonyítani, hogy a házassag előtt szerzett vagyonról van szó.
Plusz az örökség és a szülőktől a gyerekük számára adott ajándék sosem lesz közös.
CSak a pontosítás miatt.
Ha a férjet ahazasság alatt nem zavarta a költekezés, vagy nem tették rendbe, akkor most már felesleges sopánkodni
Most komoly, hogy 1-2 számítógépen vagy tv-n megy a vita??
Amúgy meg a fiú akar kitáncolni a házasságból, adjon valami vigaszdíjat a lánynak...
A fiú szüleinél laknak, ott esznek, semmihez nem kell hozzájárulniuk, a fizetésük zsebpénz. Ezt a lány sem a saját szüleinél, sem egyedül nem engedhetné meg magának soha, csak így, hogy az anyósék eltartják. Nagyrészt ezért ragaszkodik foggal-körömmel a házassághoz. Egyedül megélni nem tudna a fizetéséből (lakásbérléssel együtt), nemhogy kedvére költekezni.
#26-nál van az igazság.
Egyébként valószínűleg nem rosszindulatból, hanem pusztán érzelmi érintettségből, de én is érzek részrehajlást abból, ahogy fogalmazol (az egyik fél "elszórta" a pénzt, a másik meg "gyűjtött"). És ez sajnos még fokozottabban jelentkezik az érintett két félnél. Váláskor a jog elég egyértelm.űen fogalmaz. Ha viszont elkezdődik a vita, annak csak időhúzás lesz a vége. Nekem az a tapasztalatom és máshol is azt láttam, hogy mindkét félnek a legjobb az, ha minél előbb vége van. Nyilván nem mindegy, hogy újra meg kell vennie a srácnak a kütyüket, de ha egyszer sikerült, akkor megint fog. Főleg ha a szüleinél lakhat. Az új kapcsolat megléte pedig szintén erősen támogat. Ha én ilyen helyzetbe kerülnék, nem sz*roznék soha egy percig sem. Ha vitára kerül a sor, ami előre láthatóan csak bosszút és időhúzást szül, otthagynék mindent. Egyszerűen nem ér egy forintot sem az a huzavona. Csak szívfájdalom. Szóval szerintem meg kell próbálni megszerezni az embernek a saját "jussát", de ha az ügyvéd azt mondja, hogy sokáig eltart a per, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy hagyja az egészet. Tudom, hogy ragaszkodunk a nehezen megszerzett javainkhoz, de a lelki nyugalom sokkal fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!