Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Budapesten mennyi idő kb, amíg kitűzik válásnál az első (békéltető) tárgyalást?
Figyelt kérdés
Az ügyvéd 3-4 hete nyújtotta be a papírokat a bíróságra. Közös megegyezéssel, minden kérdésben (gyermekelhelyezés, vagyonmegosztás, láthatás) született előzetes megállapodás. Mire lehet számítani, mikorra tűzik ki várhatóan a tárgyalást? És az elsőhöz képest mennyi idő telik el nagyjából a második (bontó) tárgyalásig?2014. márc. 13. 11:56
1/4 anonim válasza:
Én májusban adtam be, szintén közös megegyezéssel, és szeptemberre kaptunk időpontot. (szintén Budapest)
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, hát ez elég elkeserítő. :(
Nagyon szeretném, ha minél előbb le lehetne zavarni, nem gondoltam, hogy ilyen sokat kell várni. :(
2014. márc. 13. 12:15
3/4 anonim válasza:
Több bíróság is van.
Az újpestiről tudom azt mondani, hogy 2 hónapon belül volt tárgyalás tűzve.
(legalább 2szer kell mennetek)- a második már esetekben is formaság (nálunk is az volt) a bírónő rendes volt, 30 nap múlva megvolt- megbeszéltük a tárgyalás végén a következő időpontot és úgy küldték ki az idézést.
Az első tárgyalás április 9-én volt a válás jogerőre emelkedett (ugye még ez is egy plusz határidő) június első napjaiban.
Pedig gyerek is volt, de mindenben megegyeztünk, természetesen minden irattal felkészültünk és mindketten megjelentünk az idézésre.
4/4 anonim válasza:
Ha úgy adjátok be a válási kérelmet, hogy mellette van a mindkét fél által aláirt megegyezés az ingó és ingatlan vagyonról, és nincs gyerek, akkor 6 hét alatt vége lehet. Ha gyerek van, az bonyolitja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!