Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha közös megegyezéssel válunk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha közös megegyezéssel válunk, akkor kb mennyi idő míg lezárul?

Figyelt kérdés
Nincs gyerek, se közös lakás. Lesz békítő tárgyalás? Kb hány hónap míg kimondják a válást? Budapesten lakunk amúgy ha számít. És ha nem közös megegyezéssel adom be, akkor mennyi idő???
2009. dec. 2. 16:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősömék szeptemberben váltak, közös megegyezéssel. A keresetet, ha jól tudom, júliusban adták be, szeptemberre kaptak tárgyalási időpontot és az első tárgyaláson el is választották őket.
2009. dec. 2. 16:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi közös megegyezéssel,baráti hangulatban váltunk el.Volt ingó és ingatlan vagyon is,és a válóper idején a közös gyermekünk 6 éves volt...Szeptember 23-án mentünk időpontra a bírósághoz.Mivel mindenben megegyeztünk így többet nem is kellett menni.Ha jól emlékszem rá 3 hét múlva meg is jött a hivatalos levél,hogy törvényesen elváltunk...A válókeresetet június elején adtuk be(közösen),de jelezték előre,hogy a nyári szabadságolások miatt szeptemberig fog elhúzódni...
2009. dec. 2. 16:09
 3/8 A kérdező kommentje:
azt hittem több idő:-(
2009. dec. 2. 16:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha az első tárgyalásra elmegy mindkét fél, és egyik se mondja azt hogy nem akar válni, akkor azonnal kimondják a válást.
2009. dec. 2. 16:19
 5/8 A kérdező kommentje:
de én nem akarok válni... csak ő... jó, persze megértem, meg jobb lesz így, de nem tudom hogy fogom azt a napot túlélni, amikor mindennek vége lesz...
2009. dec. 2. 16:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a másik fél válni akar, akkor igy is ugy is elválasztanak, nem érdemes azt mondani, hogy te nem akarod.

Közös megegyezéssel gyakorlatilag azonnal elválasztanak benneteket, ha nem tudtok megegyezni, akkor a per évekig húzodhat - és ennek megfelelöen a perköltség is erösen megemelkedik. A vége ugyanaz, csak sokkal több pénzbe meg idegeskedésbe kerül. Ha lehet, váljatok el szépen, ne veszekedve, ugy mindenkinek könnyebb lesz.

2009. dec. 2. 16:43
 7/8 A kérdező kommentje:
dehogy is... nem akarok én vitát meg évekig tartó pereskedést. Ha ő ezt akarja, akkor el kell fogadnom, de ettől még nehéz! Ha elsőre elválasztanak minket akkor a perköltséggel mi van? azt fedezi a 12000ft illetékbélyeg?
2009. dec. 2. 16:51
 8/8 anonim ***** válasza:

16.09-es vagyok.

Mint írtam mi közös megegyezéssel váltunk el.Még ügyvédünk sem volt..Amit akkor fizetni kellett az a válóperi díj volt(akkor 10000 forintos okmány bélyeget kellett venni),de a bíró még ezt is felezte..Ebből sem volt gond,mert utólag kifizette nekem a volt férjem..Most nem tudom mennyi az okmánybélyeg,de annak a fele téged illett..

2009. dec. 2. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!