Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudom a fél házrészemet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudom a fél házrészemet hasznosítani?

Figyelt kérdés
Az exférjemmel közös házat építettünk, de a ház még nem volt kész, mikor elváltunk. 50-50 %-ban vagyunk tulajok, viszont ő használja, én meg a két gyerekkel albérletben vagyok. A szocpolt is felvettük rá anno. Mit tudok tenni, hogy én abból a házból pénzt lássak? A férjem nem tud kifizetni, és eladni sem akarja.

#ház #elperelni
2014. jan. 8. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Bíróságon kérvényezed a közös tulajdon megszüntetését.

Felbecsülik az értékét és ha ilyen vagy nagyobb összegű ajánlat érkezik a házra, akkor köteles eladni, nincs ilyen opció, hogy "nem akarom".

2014. jan. 8. 22:10
 2/10 A kérdező kommentje:
De ebben az esetben a szocpolt nem kell visszafizetni?
2014. jan. 8. 22:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem.Viszont, ha a a gyerekek nem vele élnek,árvereztethető.
2014. jan. 8. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
De akár most is kérhetsz a saját részed után lakáshasnálati díjat - mert ugye a te részedben is lakik, és ezt köteles fizetni. Ebböl kb meg is van a lakbéred.
2014. jan. 8. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem allapitanak meg olyan sokat, 12000ft (44m2).
2014. jan. 8. 22:28
 6/10 A kérdező kommentje:
A gyerektartást is alig tudja fizetni, nem még hogy lakáshasználati díjat kérjek tőle. A legjobb lenne eladni...
2014. jan. 8. 22:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Olyat lehet csinálni, hogy felajánlom a banknak az én részemet, mert mondjuk hiteltartozás áll fenn?
2014. jan. 8. 22:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a házon van hitel, vagy egy másik hitelt akarsz vele jelzálogként kiváltani?

Szerintem a bank ebbe nem menne bele, így nem tudja árverezni sem, meg kell szüntetni a közös tulajdont.

2014. jan. 8. 23:06
 9/10 anonim ***** válasza:

"Olyat lehet csinálni, hogy felajánlom a banknak az én részemet, mert mondjuk hiteltartozás áll fenn?"

Nem, a bank nem fogadja el.

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy kéred a közös tulajdon megszüntetését és az ingatlan kényszerértékesítését. Viszont elöfordulhat, hogy az eladási ár nem elég a fennmaradó hitel kifizetésére, ebben az esetben a maradék összeget felesben kell ezután visszafizetni a banknak.

2014. jan. 9. 08:22
 10/10 A kérdező kommentje:
A ház tehermentes. Ha úgy lakik benne, hogy még nincs lakhatási engedélye, azt büntetik?
2014. jan. 13. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!