Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudom a fél házrészemet hasznosítani?
Bíróságon kérvényezed a közös tulajdon megszüntetését.
Felbecsülik az értékét és ha ilyen vagy nagyobb összegű ajánlat érkezik a házra, akkor köteles eladni, nincs ilyen opció, hogy "nem akarom".
Ezen a házon van hitel, vagy egy másik hitelt akarsz vele jelzálogként kiváltani?
Szerintem a bank ebbe nem menne bele, így nem tudja árverezni sem, meg kell szüntetni a közös tulajdont.
"Olyat lehet csinálni, hogy felajánlom a banknak az én részemet, mert mondjuk hiteltartozás áll fenn?"
Nem, a bank nem fogadja el.
Az egyetlen, amit tehetsz, hogy kéred a közös tulajdon megszüntetését és az ingatlan kényszerértékesítését. Viszont elöfordulhat, hogy az eladási ár nem elég a fennmaradó hitel kifizetésére, ebben az esetben a maradék összeget felesben kell ezután visszafizetni a banknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!