Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A férjem válni szeretne,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem válni szeretne, közös megegyezéssel, de kommunikálni nem hajlandó. Hogyan vegyem rá, hogy találkozzunk telefonon beszéljünk? Volt már valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
2013. nov. 18. 20:33
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Nos én csak egyet mondhatok: mivel bíróságon úgyis találkozni fogtok ott elmondhatod a bírónak a bánatod és, hogy nem hajlandó megbeszélni a dolgokat mindennemű kommunikációt elutasít.

Ott mondd el a te álláspontodat, igényeidet stb.

A bíró meg dönt, amit vagy elfogadtok vagy fellebbeztek.

Ha látja, hogy döcögős lesz az út akkor talán hajlandó lesz leülni veled és megbeszélni.

2013. nov. 18. 22:29
 22/36 A kérdező kommentje:
19, Ha valaki ilyet csinál akkor vállalja fel! Van rá bizonyítékom!!! Több is. Rágalmazás akkor történik ha kimondódik a neve a bíróságon. Nem a bosszú hajt, a megegyezés!!! Ha ismernéd a helyzetem nem így gondolkodnál. Könnyű okos dolgokat írni, lennél csak benne megtudnád...
2013. nov. 18. 22:32
 23/36 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező (#22), tévedsz, ha benne lennék sem fognám fel, mert amit csinálsz ebben a témában, az mindenféle értelmet nélkülöz, szimpla hiábavalóság.

Egyébként meg önmagaddal vagy a legnagyobb ellentmondásban, ha "Nem a bosszú hajt, a megegyezés!!!" felkiáltással akadályoznád a közös megegyezéssel való békés válást.

Értsd már meg, hogy a világon semmi büntetőjogi vagy polgári jogi relevanciája nincs annak - már vagy 100 éve - hogy ki csalt meg kit, vagy ki nem, a macskát sem érdekli, ezzel a felkiáltással sem követelhetsz semmiből sem többet, egy fél százalékkal se, hiába bizonyítod be akár, hogy viszonya volt a fél várossal...

Értsd már meg, hogy ezzel az egész kavarásoddal csak a rövidebbet húzhatod, egyfelől, mert a saját idegeidet rongálod vele, másfelől meg 26 módon tud visszavágni úgy, hogy Te leszel kínos helyzetben.

(velem csinálná ezt a zasszony, pl. elhívnám az összes ismerőst a tárgyalásra, és miután "kitálal" kedvére, eszembe sem jutna cáfolgatni és kardozásba belemenni, hanem egyszerűen visszakérdeznék, hogy "ÉS?"... vágod már, hogy miért nem jöhetsz ki ebből az egészből jól? ...)

2013. nov. 18. 23:04
 24/36 A kérdező kommentje:
16, Köszönöm! Szerinted hogyan vehetném rá, hogy ezt a kellemetlen helyzetet megtudjuk beszélni? És minden mást?
2013. nov. 18. 23:06
 25/36 A kérdező kommentje:

23. Nem többet szeretnék bármiből is.

Megcsalt és engem okol az ismerősöknél. Ha ő akar válni neki bizonyítania tanukkal.

2013. nov. 18. 23:14
 26/36 A kérdező kommentje:
Értem hogy mire gondolsz a példád kapcsán. Elakar válni elválasztanak és kész. Mikor közöltem, hogy nem válok akkor azt mondta majd válunk x év múlva mikor kimondják a különélés miatt. A tanuk állítása neki is kellemetlen lesz mint nekem.Mi sok évet eltöltöttünk szépen, csendesen. Idézek egy embert : Példamutató életet éltünk.
2013. nov. 18. 23:27
 27/36 anonim ***** válasza:
Kérdező (#25), a helyzet az, hogy Téged a jelek szerint megvezettek, a világon semmit sem kell bizonyítania ahhoz, hogy el tudjon válni, max azt, hogy nem áll fenn az életközösség, a különélés önmagában is elégséges ok lehet a házasság helyrehozhatatlan voltának, és a válásnak a kimondásához. 3 év után erre automatice elválasztanak, előtte is max 1-gyel növeled a tárgyalások számát.
2013. nov. 18. 23:29
 28/36 anonim ***** válasza:

Kérdező (#26), látom közben magad is felismerted a dolgot, pontosan így van. Egy rakat ismerősöm így vált, mivel nem akart gyorsan új házasságot, ezért ráért neki a papíron való válás addig, hogy leteljen 2-3 év, onnantól meg egy 15 perces tárgyaláson megvan...

Most akkor voltaképp mi is az értelme a kavarásodnak szerinted?

2013. nov. 18. 23:32
 29/36 A kérdező kommentje:
Bocsi ez nem kavarás.. azt ő csinálta! Ó a felperes ha beadja neki kell bizonyítania a házasság megromlását, nem nekem, de ez számára kényelmetlen, ( ügyvéd szerint) Azt állítja velem nem lehet együtt élni, közben megcsal és Te erre közös megegyezéssel válnál??? Inkább nekem kellene beadni, mert megcsalt.
2013. nov. 18. 23:40
 30/36 anonim ***** válasza:

Kérdező (#29), nem én egy "megcsalás" miatt egy tizen-huszonéves kapcsolatban egyáltalán nem válnék... de ez egyéni, kinek mi lépi át az ingerküszöbét...

Az már kiderült számodra is az előbb, hogy a különélés tényén kívül a világon semmit sem kell bizonyítania... mellesleg meg a két állítás nem zárja ki egymást, ugye az a koreográfia is elég közismert (bár inkább a hölgyek körében gyakoribb) hogy az ember nem tud együtt élni a másikkal, és akkor előbb keres egy harmadikat, és utána szakít a társával. Ezt hívják egyébként kapcsolat-függésnek, amikor valaki kapcsolatból csak egy másik kapcsolatba mer lépni - és rendszerint a "két szék közt a pad alá"-hoz szokott vezetni. De egyéb büntetése ennek sincs...:)

Tudod, a haragon kívűl még a büszkeség egy borzalmasan rossz tanácsadó.

(privát véleményem szerint meg nálatok mindketten kapcsolat-függőek vagytok, úgyhogy ha most sikerülne a férjedet visszatartani a válástól, akkor záros határidőnyi nyűglődés után Te lépnél ki egy stabilnak tűnő 3. fele... nem gondolod? Valahogy kételkedem benne, hogy ekkora önérzet mellett tényleg rövidre tudnád zárni véglegesen magadban az elmúlt dolgokat, de javíts ki, ha másként látod)

2013. nov. 18. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!