Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még nem váltam el, de gyermeket szeretnénk az új párommal és a nevére is szeretné anyakönyveztetni, meg teheti e anélkül, hogy lassúság miatt nem mondták ki a válásomat időben?
Szerintem nézz utána a Csjt.-ben--családjogi törvény.
Lehet hogy a válás után még fél év után is a régi párod nevét kell felvenni a kicsinek, mivel törvényesen amikor fogant még a férjed volt.
Nem tudom pontosan, de tutira meg tudod nézni a www.magyarorszag.hu oldalon.
A válás kimondása után még 300 napig a születendő gyereket a volt férj nevére anyakönyvezik. Szerintem ez egy hülye törvény, mert ha két ember eldöntötte, hogy válik, nyilván nem fekszenek le egymással a válás kimondásának napján, az életközösség pedig kevés kivételtől eltekintve hamarabb felbomlik...
Szerintem várjátok meg, míg kimondják a válást, utána a párod tehet apasági nyilatkozatot (előtte nem), vagy a baba érkezéséig akár össze is házasodhattok, akkor van a legkisebb gubanc az egészből.
Csak azt nem értem, hogy ha egy lány szül, akkor simán elfogadják az apasági nyiletkozatot, férjes asszony esetében pedig autómatikusan a férj nevét kapja a pici akkor is, ha az anyuka viszi az apasági nyilatkozatot. Mi ez ha nem diszkrimináció?????
Sajnos még a válás után majd egy évig a férj nevére anyakönyveznek :S
Férjemmel már több, mint fél éve húzódik a válásunk, hamarosan gyermeket szülök. (Nem részletezném az okot, hogy mi miatt nem jöttünk ki, lényeg, hogy nem ismeri el a gyereket) Sajnos, mivel még házasok vagyunk, az ő nevére kell, hogy kerüljön. Node, ehhez házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni.
Én azzal próbálkozom, hogy nem viszek, hátha az én nevemre kerül a gyermek. Már az is jobb lenne.
A párod nevére viszont semmiképp nem kerülhet! Ez a 300 nap valóban igaz, még apasági nyilatkozttal sem kikerülhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!