Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van esélyem? Mit tegyek?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van esélyem? Mit tegyek? Nálam lehet a gyerek?

Figyelt kérdés
Egy válófélben lévő apa vagyok. Előző házasságomból van két gyermekem, akik kéthetente vannak nálunk (nálam). Van egy közös 2 éves kislányunk, és a feleségem előző házasságából egy 14 éves fia. Teljesen más a viszonyom a kicsivel, mint a nagyobbakkal. Idősebb is lettem, érettebb is. Feleségemnek házasságunk előtt is voltak drogproblémái. Mikor a kicsi abbahagyta a szopást, lassan két éve, elkezdett füvezni. Nem alkalomszerűen, hanem napi rendszerességgel, több szálat (3-6) szívott naponta. Ráadásul az élő fába bele tud kötni. Csak azért nem volt több veszekedés köztünk, mert nyeltem. De amikor már nem tudtam, csattantam, és mivel ő halkan, sunyiban szólogatott be nekem, mindig én voltam, akit hallani lehetett, ő meg játszotta a mártírt. Vita nem volt, minden megoldás az volt nála, hogy „elválok! ”. Most rá hagytam. Imádom a lányomat, akit elvitt magával, vidékre, és azóta (október eleje) egyszer láthattam vidéken úgy, hogy nem lehettem vele kettesben, és múlt héten, mikor a teljes családjával feljött pár napra Pestre. Ekkor sem lehettem vele kettesben. Három nap után, elment élni az életét, a gyereket a nagyszülők visszavitték vidékre. Azt sem mondták, hogy siessek haza a munkából, mert elmennek. Elköszönni sem tudtam. Mivel a békítő még nem volt meg, jogom lenne, pont annyi, mint neki a gyereket elhozni. Írtam neki, hogy most pénteken, hétvégére elhoznám a picit. Ezt először a H1N1 vírus terjedésével tagadta meg, majd másnap kijelentette, hogy csak az ő jelenlétében lehetek a gyerekkel, amíg a bíróság máshogy nem dönt. Ráadásul aznapra már a gyerek is be volt tanítva arra, hogy ő anyával akar maradni. Imádom a lányomat, mindent elkövetek, hogy velem lehessen. Sosem neveltem egyedül gyereket, tudom nehéz lesz! De akkor is felelős vagyok érte, és meg kell neki adnom mindent! És érzem is az erőt magamban erre, tudom képes vagyok rá! Ráadásul azt gondolom, csak akkor lesz kiegyensúlyozott a kapcsolata a picinek apával-anyával, ha nálam lehet, ugyanis én nem kívánom tiltani tőle. Ő már most ezt teszi! A gyereknek nemcsak az anyára van szüksége, hanem az apjára is! Azt elfelejtettem, hogy a nagy gyerekét, akit nála helyeztek el,5-12 éves koráig a nagyszülők nevelték helyette. Most várom a tárgyalást, és próbálom azt hinni, nemcsak jog, hanem igazság is van! Van esélyem?
2009. nov. 14. 15:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%
Hát apám rendes nőt választottál a második alomhoz !!!Elismerésem.Remélem nem ez miatt a drogos p.csa miatt hagytad ott az előző családod.Lehet lepontozni, de szörnyű ez a rengeteg én gyerekem meg a te gyereked veri a mi gyerekünket-kapcsolat.Rengeteg érzelmi sérült gyerek nő ilyen körülmények közt fel.Mi lesz itt 20-30 év múlva????Bele sem merek gondolni.Tudom most haragszol, mert nem ez volt a kérdésed, de azon azért légyszíves te is gondolkodj el, hogy az a nő valamiért elkezdett drogozni, pedig te azt a nőt valamikor tiszta szívedből szeretted, láttad benne a nőt, törődtél vele és gyereket is nemzettél neki.Valahol valami elromlott, ha most itt tartatok, hogy ő a droghoz nyúlt.És ezért nem csak ő a felelős egyedül hanem te is.Igen-igen tudom, hogy a drog miatt elvehetik egy anyától a gyereket és az apának ítélhetik, de te tiszta lelkiismerettel élnéd tovább az életed, ha ezért, hogy elveszed még a gyereket is tőle a feleséged még mélyebbre csúszna a drog létráján???Bocsika de nekem ez a véleményem.
2009. nov. 17. 08:48
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát bizony az előző hozzászólásban is ott az igazság,bár egy anya,főleg,ha ilyen pici gyermeke is van,azért ne kezdjen el drogozni.
2009. nov. 17. 12:23
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Két ügyvéd írt egy tanulmányt, hogy a válások után hány százalékban maradnak a gyermekek az anyjuknál, és hány százalékban az apjuknál. Az esetek 90 (!) %-ában az apák nem harcolnak a gyermekért, hanem beleegyeznek, hogy az édesanyánál nevelkedjenek. Amikor perre kerül a sor, ez az arány 60%-40% az anyák javára, ami még mindig nem egyenlő esély, de azért nem olyan jelentős a különbség. Viszont ha perre viszed az ügyet, készülj fel a sárdobálásra, ami akár évekig is elhúzódhat. Ha a gyermek nem nálad él a per során, a válókereset beadásánál adj be egy külön keresetet, amiben kérd a bíróságot, hogy állapítson meg ideiglenes láthatást a részedre addig is, amíg a per le nem zárul. Ha a feleséged érvényes bírói végzés ellenére akadályozná a láthatást, még a rendőrségen is feljelentheted.

A tanulmányt, amiről beszéltem, itt találod:

[link]

Sok sikert és kitartást kívánok!

2009. nov. 17. 18:09
 14/14 anonim ***** válasza:
61%

08:48

Felnőttként mindenki maga felelős a cselekedeteiért! Tehát, ha valaki a drogozni (inni, szerencsejátékozni stb.) kezd, akkor ne mutogasson másra vagy egyéb "hátrányos" körülményekre. Vállalja a következményeket.

És igen, ha a kisgyerek az apánál nagyobb biztonságban van, akkor el kell venni "még őt is"! Nehogy már az álságos sajnálatnak a pici igya meg a levét! Ha annyira fontos az anyának, akkor észbe kap, és olyan életmódot alakít ki, ami alapot adhat a kislánya (újbóli) nevelésére.

2009. nov. 17. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!