Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén NAGY átlagban miért a nők felé billen a mérleg? Ti ezt nem tartjátok unfair-nek? (tegyük fel átlagos 2 gyermek)
Hiszen a no viszi az
-osszeszedett vagyon felet,
-2 gyermek felugyeleti jogat,
-gyerektartast
De ha az anyagi szempontokat nem is veszem figyelemebe, akkor is mig az anyanak csupan 1 kapcsolata bomlik meg, addig a ferjnek 3 kapcsolata serul. Miert nem olyan a rendszer, hogy mindket felet ugyanannyira viselje meg?
Valas okakent termeszetesen nem verekedos, tanyerdobalos problemakra gondolok, hanem olyan hibakra, hogy
-"a no mellette nem erzi nonek magat" vagy
-"a ferjem milyen dogunalmas"
-"megismerkedtem egy kedves ferfivel, aki teljesen mas, mint a ferjem"
A gond azzal van, hogy ez az igeretes jovo van a felesegek fejeben. Es ennek megfeleloen mar boven nem hogy nem egyneloek az eroviszonyok a kapcsolatban, hanem ra is no a ferj fejere. Ha a ferj ennek behodol, akkor unalmas es nem ferfi. Ha meg kuzd az egyenjogusagert, akkor bunko.
Ugye ti is ugy gondoljatok, hogy ez csupan rosz gyakorlat! Amin valtoztatni kell! Es a valast ugy intezni, hogy az mindket felet ugyanugy erintse!
Megoldasi javaslat:
Paratlan ev felugyeleti joga anyukanal gyerektartassal, aztan paros ev felugyeleti joga apukanal gyerektartassal. Igy biztosan fairebb lenne...
A legtöbb család úgy rendezkedik be, hogy az anya látja el a gyerekeket és a háztartást. Ez a 2-3 éves otthonlét miatt van így főleg. Az anya viszi a gyereket orvoshoz, védőnőhöz, oltásra, később ő beszélget többet a bölcsis gondozónővel, az óvónőkkel, tanárokkal.
Az apák általában többet dolgoznak, egyedül nem feltétlenül tudnák megoldani a gyerek reggeli és délutáni közösségbe juttatását.
Persze nem minden családnál van így, és ezt igenis figyelembe kéne venniük a bíróságon.
Hogyne, persze, és akkor majd a gyerekeknek jó lesz nem?
Nekem is elváltak a szüleim, és édesanyám nevelt fel, hála a jó istennek. Ha apám nevelt volna, egy anyagias, nemtörödőm, ki ha én nem ember lennék. Míg a nők többsége hajlandó lemondani a saját igényeiről, a gyerekei javára, az apák nem ilyenek. Nekik kell az az új autó, mert JÁR, kell hogy fodrász nyírja a hajukat 2 centisre, mert JÁR.
Remélem érted a példát. Na, ezek miatt a nők kapják meg.
De volt nekem egy nagyon jó barátnőm, aki 2 hetet az anyjánál lakott, 2 hetet az apjánál. Ez így ment 13 éves koráig, amikor a 2 hétből, 1 hónap lett. Áh nem viselte meg szerencsétlent, hogy állandóan költözik.
Egyébként lehet ezen vitatkozni, mert felháborodni, de ez a rendszer már nagyon régóta, és nem fogják a kedvedért megváltoztatni.
Szerintem inkább úgy kellene, hogy a pár teljes vagyona kerüljön az állam kezelésébe, a gyerekek pedig menjenek intézetbe. Ha nagykorúak lesznek, az öröklés szabályai szerint megkapják ami jár nekik. A szülők a fizetésük arányában mindketten járuljanak hozzá a csemeték ellátásához, és ha rendesen fizetnek, látogathatják a gyerekeiket.
Nem az volna inkább a fontos, hogy a biztosan vétlen gyerekek minél kevésbé sérüljenek? Ne ők rontották el a párválasztást/nem voltak képesek életben tartani a kapcsolatot/lobbantak új szerelemre/váltak akoholistává/stb., stb.....
"Hiszen a no viszi az
-osszeszedett vagyon felet,
-gyerektartast "
Még jó, hogy viszi. Ahogy a férfi is. Úgy írod, mintha valami nagyon csúnya dolog lenne.
Ami meg a gyerektartást illeti, 10.-20.000 ft gyerekenként nem nagy szám, és még jó hogy kajpa az a fél, akinél a gyerekek vannak.
"mig az anyanak csupan 1 kapcsolata bomlik meg, addig a ferjnek 3 kapcsolata serul. "
Igem, és anya gondjai megtöbbszöröződnek, mert ezentúl mindennapokat geyedül kell megfoldania. Nincs ott a férj, akit megkérjen, hogy vásároljon be, vigyázzon a gyerekre, amíg a másikat orvoshoz viszi, így viheti mindkettőt, ha betegek, ő marad ki a munkából, a gyerektartás ha elfogy, akkor utána nem kérhet a férjtől, mert elfogyott a pénze.
Én két olyan apukát is ismerek, akik teljes felügyeletben nevelik a gyereket. Nekem is furcsa volt, mert nem ez a megszokott. Először rá sem mertem kérdezni, mi van a gyerek anyukájával, mert féltem,hogy esetleg meghalt, és fájdalmas pontot érintek. De nem ,egyszerűen az apa mellett jobb a gyermeknek, egyik esetben az anya folyton utazgat a munkája miatt, a másik esetben meg már csecsemőkorától szart a gyerek fejére, az apuka neveli azóta, az anya egyszer sem hívta fel még telefonon sem.
Átlagon esetekben viszont meg lehet egyezni közös felügyeletben is, a normálisabbak a gyerek érdekeit nézik, nem pedig visszavágásra használják a felügyeleti jogot.
Azt elfelejtetted, hogy sok férfi nem is áll oda, hogy kérem a gyerekeket....
A nő (ha neki ítélik) sokkal rosszabb helyzetbe kerül. A gyerektartás nem sok, és egyedül kell ellátnia a gyerekeket. Ráadásul olyan munkahelyet kell találnia, ami 8-4-ig, hogy mindenhova odaérjen a gyerekekért.
Szóval nem kell úgy feltüntetni, hogy anyukának milyen jó világa lesz a válás után, hanem ezerszer nehezebb.
2-es: es nem gondolod, hogy onallobb/eletrevalobb lettel volna ha apud nezeteid is megerted?
4-es:
te is tudod, hogy nem 10-20 e Ft-rol van szo. A magyar atlagber 230 e Ft brutto. Ez kb 130 netto. Ennek 40 szazaleka meg, 50 e Ft (Arrol ne is beszeljunk, aki mondjuk ertelmisegi es jol keres mondjuk 400-500 e Ft nettot egy honapban.)
7-es: Sok ferfi orommel atvenne a gyermekneveles problemait es felelosseget is!!!
Szerintem a cel az lenne, hogy egyutt neveljek fel a gyerekeket. Mert szukseg van apa es anya modellre is. De ez a rendszer uszitja/osztonzi a noket, hogy valjanak. Miert??? Es ha mar osztonzi, akkor persze, hogy a nok a hazassagban akaratlanul is kevesebb toleranciat mutatnak a parjukkal szemben.
(Extrem: Ha olyan torveny lenne, hogy valas eseten az idosebbik félé lesz minden, a masikat meg kinyirjuk, akkor mar magaban a hazassagban is az idosebb fel AKARATLANUL is kihasznalna ezt a torvenyt a sajat pozicioja erdekeben. A fiatalabb meg szo szerint meg sem szolalhatna. EZ CSAK PELDA. Direkt nem akartam ferj/feleseggel irni. De a lehetseges kovetkezmeny nagyon is befolyasolja az emberek jelenlegi viselkedeset.)
Válás után tényleg az az általános, hogy az anyánál helyezik el a gyereket. Azért mert a nők ösztönösen gondoskodó típusok, míg a férfiak kevésbé. Valahol így van ez rendjén. Nálunk nincs gyerek, de már most tudom, hogy ha lesz én jobban fogok tudni gondoskodni róluk, többet fogok velük foglalkozni mint a férjem. Ő nem valószínű hogy fog nekik estimesét olvasni, vagy tanulni velük. Egyszerűen mert én alkalmasabb vagyok az ilyen szülői feladatokra. Ettől még a férjem lehet igazi apa.
Abban viszont igazad van, hogy válás után ha az anyának ítélik a gyereket, onnantól kezdve egy férfi totál ki van szolgáltatva az exe kénye kedvének. A nő úgy neveli a gyereket ahogy akarja, azzal tömi a fejét amivel akarja. Állandóan keresztbetehet a láthatást illetően és sok esetben hiába megy a hatóságokhoz segítségért a férfi, ott a nő javára döntenek ha csak nincs valami egetverő bibi vele. Szóval tényleg kerül egy olyan láthatatlan fegyver a nők kezébe amivel terrorizálják kicsit a volt férjüket és baromira kihasználják ezt a helyzetet (tisztelet a kivételnek).
Azt is jól látod, hogy a válás után a család szempontjából is és az addig felépített élet szempontjából is általában a férfiak veszítenek többet.
A felügyeleti jogról meg csak annyit, hogy gyerekként viszont ha a szüleim annak idején elváltak volna biztos hogy a közös felügyeletnek örültem volna a legjobban, akár heti akár havi váltásban. Vállaltam volna azt a pici hátrányát, hogy két szoba, két életbe rendezkedni be azért az örömért, hogy egyik szülő sem zár ki az életéből és nem a bíróság mondja meg nekem, hogy kivel mikor találkozhatok. Az ilyen felálláshoz azonban erre alkalmas személyiségű gyerek is kell és két intelligens szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!