Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha lemondok a láthatás jogáról, attól még a kapcsolatot tarthatom mondjuk telefonon a gyermekemmel? Apa vagyok!
Szia!
Édesapám lemondott a láthatás jogáról, amikor 7 éves voltam. Amikor nagykorú lettem, akkor ismét találkoztunk, de azóta évente ha egyszer látjuk egymást, mert nagyon hideg lett közöttünk a viszony. Én nem is tekintek rá apakánt, amiért ezt a lépést akkor megtette.
Ha tényleg szereted a gyermeked, ne mondj le a láthatás jogáról! Az a legborzalmasabb érzés, ha tudja a gyerek, hogy van apja, de írásba adta, hogy nem akarja látni.
A gyerek anyja NEM követelhet, ha arról nincs bírósági végzés. Te csak annyi pénzt vagy köteles adni, amennyit a bíróság megszabott. És egyébként is a fizetésed max 20%-a állapítható meg gyerektartásnak egy gyerek esetén.
Ahogy az előttem válaszolók is írták, a tömegközlekedés 80 km-re oda-vissza max 3000ft. Ha csak egy hónapban egyszer is, de azért ennyit megér, hogy a gyerekeddel legyél.
"bírság bírságra halmozódik csak azért mert nem engedi hogy édesanyám is elhozza a gyermekem!"
Ezt ki tudnád fejteni? Milyen bírságok? És miért csak édesanyád tudná elhozni a gyermeket?
#14 vagyok
Most már értem a helyzetet. Ha megoldhatatlan, hogy elvidd a lányodat magadhoz, akkor az is megoldás lehet, hogy 1 napra elmész oda, ahol lakik, vele vagy, majd este hazamész.
Bár a bíróságon mindenképpen mondd el, hogy nem tudod az utazás költségeit megoldani, és az egyetlen oka, amiért nem tudnál találkozni a lányoddal, és szeretnéd kérni, hogy édesanyád utazzon az unokájával. Lehet, hogy sikerül elérned! Egy humánus bíró biztosan megpróbálja a legjobb megoldással zárni az ügyet.
Nono...
Azért nem teljesen, sőt egyáltalán nincs igaza az exednek!!
Mi az, hogy a nagymamának nem adja oda?
Akkor tessék indítani egy pert a nagymama láthatására vonatkozóan, mert erre a jog lehetőséget ad.
Nagyon az jön le, hogy szépen elhiszel mindent, amit az exed állít, pedig nem kellene.
Konzultálj Te is egy ügyvéddel, hogy mik a lehetőségeid.
Hajrá!
És le ne mondj a gyerekedről!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!