Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyi segélyt kaphat egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi segélyt kaphat egy egyedül álló anyuka a gyereke után?

Figyelt kérdés

Tehát ha PAPÍRON munka nélküli, (feketén egy csomót keres, plusz a pasija is dettó) van egy kiskorú gyereke.

Illetve milyen más támogatások lehetnek még? Iskolakezdési, vagy rezsi támogatások, stb?

Azért kérdem, mert a volt párom egyre többet követelődzik. Így is gyerektartást, meg mindent kap, és azt állítja, hogy abból a pénzből nem tudja a gyereket eltartani amit tőlem kap.

De SZERINTEM ez nem így van.

Nem csak abból kéne gazdálkodnia.

Van amit tőlem kap, akkor ugyanennyit minimum az anyukának is a gyerekre kéne fordítani.

Plusz az összes segély féle, gyereknevelési, meg családi pótlék stb.

2013. szept. 28. 13:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Egyébként nem értem, hogy miért ilyen negatív mindenki hozzám. Én dolgoztam napi 12-14 órát, így én lettem kidobva, nem az ex-nek kell albérletet találnia, és fizetnie tök feleslegesen hisz otthagytam MINDENT!

Nem én veszek fel egy csomó segélyt, azzal az indokkal, hogy hű de egyedül élek és munkanélküli vagyok.

Azért megnézném, hogy hány "anyuka" tudna új életet kezdeni 61 évesen egy albérletben, új munkát keresve, miközben, a volt pasija cseszegetné!

2013. szept. 28. 19:05
 12/14 kovpet ***** válasza:

Pl az "otthagyott" ingatlan kié? Most 10 vagy 30 a gyt? Mert ha bírósági papír van arról, hogy 10e, akkor miért fizetsz 30-at? A gyt felett miért adsz azért pénzt neki, hogy sok a tankönyv?

Szerintem keress fel egy ügyvédet. Egy konzultációt megér és sokat nyerhetsz vele.

2013. szept. 29. 15:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok negatív hozzád, de ügyvéddel kellene beszélned, többet tud segíteni.

8-as voltam

2013. szept. 30. 00:22
 14/14 anonim ***** válasza:

Én sajnos nem tudok konkrétan a kérdésedre választ adni. Az én páromnak is van egy lánya az exétől, amikor volt a bírósági tárgyalás a gyermekelhelyezésről, ott vmi 80e Ft volt az ex bevétele, amiről a párom nem is tudott, mert amíg együtt voltak, mindent ő fizetett, a nő meg nem dolgozott. Nem tudom, hogy ez a 80e Ft segély volt-e, vagy gyorsan bejelentette magát vmi ismerőshöz dolgozni, h megnyerje a gyermekelhelyezést.

Amúgy ha a bíróság 10e Ft-ot ítélt meg, nem kötelességed ennél többet adni, pláne nem ennyi pénzből (bár az én párom 63e Ft-ból köteles 20e Ft-ot fizetni, nálad akkor megértőbb volt a bíróság). Nekem anyukám is egyedülállóként nevelt hármónkat, és a tankönyvek ingyen voltak. Ha a gyermekeden szeretnél segíteni, de véletlen sem az exed költségeit állni, akkor esetleg megteheted azt, hogy kérsz tőle számlát, mármint hogyha a gyermeknek vesz vmit, számlával igazolja, hogy tényleg neki vásárolt. Vagy Te vegyél a gyereknek pluszba ezt-azt, ha tényleg szüksége van rá (Te is kérjél számlát, h tudd bizonyítani!) De a bíróság által megítélt összegnél többet nem vagy köteles fizetni!

2013. okt. 1. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!