Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezés élettársi kapcsolat után?
Kislányom januárban lesz 8 éves.6 éve külön élek az édesanyjától, ő is és én is kapcsolatban élünk azóta, neki született még 2 gyermeke.
Kislányom, mikor nálunk van, nem akar haza menni, sokat panaszkodik, hogy esténként veszekedés, verekedés van otthon, ezen kívül évek óta higiéniai problémák állnak fenn(tetű, gomba), amiket, mikor itt van, kikezelünk, de mindhiába, ezen felül, sajnos úgy tűnik, hogy anyagi problémák miatt az étkezése sem megfelelő, hónap végére ugyanis elfogy a pénz más, egyéb dolgokra!Ezért gyermektartást nem fizetek, de mindennel, amivel csak tudom, támogatom gyermekem!14-en élnek egy háztartásban, ők, testvér és családja, nagyszülők, minden felnőtt a lakásban dohányzik a 9! gyerek mellett, kislányom ruháit azonnal mosni kell, amint elhozzuk, mert olyan büdös, hogy nem lehet tőle megmaradni, és még sorolhatnám...Mi is szerényen élünk, dohányzunk is, de étel és tisztaság mindig van!Most 2 hónap után kénytelen voltam haza vinni a kislányom, mert kezdődik az iskola, de mindent kitalált, csak húzza az időt, hogy még maradhasson!Próbáltam beszélni az anyukájával, hogy nem tudom ezt elviselni tovább, szeretném én nevelni tovább a gyermekem(ahogyan ez már többször is megtörtént),nem tudom elnézni, hogy ilyen igénytelenségben, veszekedések közepette "neveli"!Hogyan induljak el?Kihez forduljak?Van esélyem egyáltalán, hogy hozzám kerüljön?Ha odáig jutna az ügy, a kislányomat megkérdezik, kivel szeretne élni?Ha igen, mi az esélye, hogy az ő döntése alapján ítélnek?Hogyan lehetne ezt elintézni rá nézve lelki megrázkódtatás nélkül(vizsgálatok, pszichológus, gyámügy)??
Az, hogy élettársak vagy házasok voltatok teljesen lényegtelen.
A gyerekelhelyezés módosítását 2 évente lehet kérni, ha ez igaz amit írsz van esélyed nyerni csak harcolni kell érte nem feladni. 14 éves kor alatt a gyerek véleménye nem egyenlő a döntéssel.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos, igaz, amit leírtam, ha nem lenne az, akkor ki sem írtam volna, minek?Tisztában szeretnék lenni az esélyeimmel!
A 3. válaszadónak: sajnos, nem csak blabla van, én nem gondolnám úgy, hogy el kell venni a kislányom, ha azt látnám, hogy normális körülmények között él, elvégre az anyukája, akire minden gyereknek szüksége van!És azt sem írtam, hogy mi nem veszekszünk, de nem!! a gyerek előtt!És nem is elszakítani akarom(láthatás meglenne), nem magamnak, hanem a gyereknek akarok jobbat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!