Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Még csak ma adtuk be a válóker...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Még csak ma adtuk be a válókeresetet, de már most eltilt a gyermekemtől. Joga van hozzá?

Figyelt kérdés

Jogászok, ügyvédek, ügyben tapasztaltak segítségét szeretném kérni.

Férjemmel 8 év után (ebből 5 év együttélés, majd 3 év házasság) mondtuk ki, hogy elválunk.

Én a testi-lelki terror, fenyegetőzés, megalázás, barátoktól és társas kapcsolatoktól, kikapcsolódási lehetőségtől /pl. konditerem/ történő eltiltás, a kommunikáció szinte teljes hiánya, valamint kiskorú gyermekünkkel (3 éves) való, apához nem méltó bánásmód miatt döntöttem a válás mellett. Számos új esély után belefáradtam, túl sok a lelki fájdalom, főként mióta megvan a kislányunk is. Fáj, ahogyan viselkedett vele kapcsolatban, soha nem segített a nevelésében, meg nem fürdette egyszer sem, soha nem tartott velünk a játszótérre és még sorolhatnám. (az utóbbi 1 hónapban kicsit már normálisabb, többet törődik a kislánnyal, de szerintem csak amiatt, mert kimondtam, hogy részemről nincs tovább/. Nekem 1 hónapja van egy férfi az életemben, és a férjem emiatt kezdett el gyűlölködni.

A helyzet az, hogy miután én kimondtam, hogy nem kívánok vele együtt élni a továbbiakban és aug.01jével albérletbe megyek, erre ő rögtön úgy reagált, hogy a gyereket elpereli tőlem, mától sehova nem vihetem magammal, az ajtón ki nem léphet velem a kislányt.

A lányom nagyon ragaszkodik hozzám, nagyon szeret, meglát és már rohan, a nyakamba ugrik. Nagyon jó a kapcsolatom vele. A lakás, ahol jelenleg a férjem és kislányom él, a férjem szülei nevén van, együtt él velük. A szülei is gyűlölködnek velem szemben, köteleztek a lakáskulcs átadására, amit természetesen szó nélkül átadtam nekik. Közölték, hogy ha majd jövök megnézni a kislányt /mert megnéznem lehet, de magammal nem vihetem sehova/, akkor majd felcsöngetek, aztán ha úgy gondolják, beengednek.

Kizártnak tartom, hogy létezne olyan törvény, ami megtiltja, hogy a kislányomat elvigyem magammal pl. sétálni a városba, játszóházba, vagy a nagyszülőkhöz 1-2 napra vidékre. A kislány imádja a nagyszüleit, jól érzi ott magát.

Aki ezzel kapcsolatban érdemben tud nekem segíteni, az kérem írjon! Köszönöm!

2013. júl. 26. 14:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

És miért lenne 99%??

Ne gyertek megint ezzel az "anyának elsősorban"-hülyeséggel!

Ügyvédjelölt

2013. júl. 29. 06:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért 99% - nekem egy volt diákom (bírónő lett) mondta, - szóval inkább tapasztalat, mint szöveg.
2013. júl. 29. 12:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem is tapasztalat, csak épp nem ez...

Ügyvédjelölt

2013. júl. 29. 13:17
 14/14 anonim ***** válasza:
:D
2013. júl. 29. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!