Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás elmaradást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás elmaradást kifizet az állam (200000ft), vagy csak a folyamatosat fizeti? Egyáltalán, van ilyen? Hol kell ezt kérvényezni?

Figyelt kérdés
2009. okt. 12. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:

A gyerektartást csak 6 hónapra visszamenőleg kérhetsz.

Utólagosat az állam sem fizet meg, csak folyamatosat. A gyámügyön érdeklődj a menetéről.

2009. okt. 12. 14:38
 2/9 A kérdező kommentje:
A bíróság megítélte 1 évre visszamenőleg
2009. okt. 12. 14:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A helyileg illetékes gyámügyi osztályon igényelheted: "gyermektartás állam általi meglelőlegezése" címen.

A kérelemhez csatolni kell:

a) a jövedelemnyilatkozatot a megfelelő igazolásokkal,

b) a gyermektartásdíjat megállapító jogerős bírósági határozatot,

c) a Gyvt. 22. §-ának (7) bekezdésében foglaltak szerinti, vagyis a nagykorúvá vált gyermek részére történő

megállapítás, illetve folyósítás iránti kérelem esetén a középfokú nappali oktatás munkarendje szerinti

tanulmányok folytatását igazoló iratot,

d) a gyermektartásdíj eredménytelen végrehajtását igazoló, illetve a végrehajtás szünetelését kimondó 6

hónapnál nem régebbi foglalási jegyzőkönyvet, vagy a gyermektartásdíj behajtása iránti eljárás megindítását

igazoló okiratot.

2009. okt. 12. 15:29
 4/9 anonim ***** válasza:
24%

Mi van akkor, ha a gyermektartást azért nem tudja fizetni, mert nincs elég jövedelme?

Egy ismerösnél a biróság megitélt a válóper alatti idöre gyerektartást - a per során az apa fizette a család rezsijét, hiteltörlesztéseket meg a háztartási költségeket, az anya meg csak félállásban dolgozott. Viszont ezeket az (ex)férj odaadta, nem átulalta, igy nem vették figyelembe.

A gyerekeket az anyának itélték, és az apát meg tartásdijra kötelezték, a fizetése feléig (ami kb. 60 000 Ft). A maradék 60 000-böl kellene neki megélni, meg az "elmaradást" fizetni. Ha most valaki utánnaszámol, akkor kiderül, hogy nincs miböl, a saját része még a megélhetésre se igazán elég neki se, és mivel már közel 50 éves, örül, hogy egyáltalán van munkája. A vagyon megosztás még nincs rendezve, de csak sok adóság (amit a nö vett fel a házasság ideje alatt) meg egy ház sok külcsönnek a közös "vagyon". Kérdés, hogy a végén kap-e valaki is valamit, vagy csak az adóságokat lehet kifizetni a ház árából.

Ilyenkor mi a helyzet, ki fizeti ki az elmaradást, illetve ki kell-e fizetni? (Meg hogy jogos-e a volt feleség követelése, de ez más kérdés)

2009. okt. 12. 16:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Már kaptál egy hasznos választ 10-12 15:29-kor, miért nem fogadod meg a tanácsot?

Vagy csak nem tudsz belenyugodni, hogy nem kapsz meg mindent, amit elképzelsz?

2009. okt. 15. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én most épp benne vagyok egy ilyenben. Az állam 3 évre előlegezi meg. Visszamenőleg nem, csak a folyamatost, viszont a másik felet kötelezi az elmaradás megfizetésére. A 6 hónap csak papírfoma. Nekem ott a bíró előtt fizetett ki a volt férjem 100 ezer forintot 2006. februártól júniusig, 2009. július, augusztus. A kettő között pedig állami megelőlegezésem volt.

Viszont, ha a megelőlegezés alatt fizet a volt párod, az állam felfüggeszti a megelőlegezést, fél év múlva felülvizsgálja, ha nem fizetett megint, azt visszamenőleg megkapod.

2009. okt. 15. 13:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ utolsó válaszoló!
2009. okt. 15. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy mondták, hogy visszamenőlegesen csak a kérvény beadásától fizetnek, aztán a folyamatosat. Amúgy a bíróság megítélte 6 hónapra visszamenőleg, ez egy 200 ezer forintos összeg lenne, de ezt nem fogja az állam nekem kifizetni, csak azt az eddig 3 hónapot, amióta beadtam a kérvényt, de ez bele számít abba a két évbe, amíg az állam előlegez.
2009. okt. 15. 17:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
10-15 13.51-es vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy az állami megelőlegezéshez a rendőrségen is feljelentést kell tenned, kiskorú veszélyeztetése miatt. De ezt a gyámügyön úgyis fogják mondani!
2009. okt. 18. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!