Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válóperem folyik, 1 tárgyalás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válóperem folyik, 1 tárgyalás volt közös megegyezéssel ezért nem vittem ügyvédet. Lehet még vitatni a gyerektartás összegét a következő tárgyaláson vagy már így marad ha ott az elsőn a békítőn rábólintottam?

Figyelt kérdés
Teljesen felkészületlenül ért amikor a férjem a gyerektartás összegét megkérdőjelezte.3gyerek után nem hajlandó fizetni, a törvényben megállapított százalékot, csak 90-ezer forintot. (a jövedelme nagyon magas neki. úgy 350000ft. Mivel nem tudtam teljesen tiszta fejjel gondolkodni, rá bólintottam a dologra, de itthon már kiszámoltam nagyon rosszul járnék így!
2008. jún. 22. 09:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

most a bíroság megállapítja a törvényest 8a bíroság mindig a gyerekek érdekét nézi) és ha az nem tetszik neki akkor majd persekedhet, de az sok sok pénzbe fog kerülni neki, mert a perek illetékeket vonnak és százezrek.

én amondó vagyok ha nagyon nem akar annyit fizetni, akkor mond meg neki hogy fizesen amennyit te jónak látsz még de vegye a gyerekenek a ruhákat, vigye öket nyaralni, iskola szereket felszereléseket. ezek nagyon sokba kerülnek ahogy te is tudod, és nem neked kell jól járnod hanem a gyerekeknek. és lehet egy ilyen megoldással nem élzödik ki a kapcsolat közetetek. ha pedig nem tartja be a megegyezést akkor meg még mindig ott a bíró végzés akkor fizessen annyit amiennyit kell neki.

2008. jún. 22. 09:39
 2/4 A kérdező kommentje:
A kérdésem az lenne,lehet-e még azt mondanom hogy nem felel meg az összeg amit vállalni akar,vagy ha már azt mondtam jó legyen annyi amennyi akkor már ez a dolog le van játszva.Ez volt az első tárgyalásunk,lehet még változtatást kérnem a következőn?
2008. jún. 22. 09:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Nézd az a 90.000 ft a 350.000 nek a 25%-a. Gondolj bele abba is, hogy volt férjednek új életet kell kezdenie valamiből. Nem tudom persze milyen volt a vagyon elosztás... az is árnyalja a képet.

A törvény amúgy 20% ot ír elő, de minimum 25 ezret. Szóval szerintem jó pénz ez, főleg ha dolgozol.

[link]

2008. jún. 22. 12:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A 20% az a nettóbérből értendő és gyermekenként. 3 gyermeknél már összesen maximum 50%-ot állapíthat meg a bíróság. Azzal. hogy rábólintottál gyakorlatilag közös megegyezés született.
2008. jún. 22. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!