Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire számít ez a válás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számít ez a válás gyermekelhelyezés során?

Figyelt kérdés

Több kérdésem is lenne!

Első az hogy feleségem feljelentett "kiskorú veszélyeztetése" miatt,így a bíróság megítélte a 30-napos távoltartást. Gyermekeket 30-nap alatt kivette iskolából és az ország másik felébe költözött egyik napról a másikra a szeretőjéhez,kiragadva őket család sport otthon barátok stb.

Viszont a feljelentése miatt indult rendőrségi nyomozás kiderítette hogy a vád nem valósult meg,meg fogják szüntetni az eljárást,valamint a nyomozónő elmondta bizonyítékok alapján látszik hogy megszervezett volt apa csapdába csalása.

Mennyire számít ez a válás gyermekelhelyezés során?

Illetve a nyomozónőt be lehet e idézni tanúként?

2013. jún. 16. 12:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Persze, belehet idézni, de szerintem nem fogják mert felesleges lesz. A rendörség kiad egy papírt, hogy nincs az apával semmi baj, és ennyi. Az anyának kötelessége lesz a láthatási idöt biztosítani, ha messzire költözött, akkor ezt mindenképpen mondani kell a bíroságon, mert akkor anyát kötelezik hogy pl 2 hetentei láthatásra ö hozza a gyermeket, ö állja azt anyagilag is. Láthatás kötelezö biztosítani.
2013. jún. 16. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Te vagy az, aki felpofozta az asszonyt a gyerekek elott?
2013. jún. 16. 13:22
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem !
2013. jún. 16. 13:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Teljesen ismerős szituáció.

Ami a legfontosabb, hogy légy résen, legyél kemény és ne hagyd magad, mert ez csak a kezdet!

Igen, jól olvasod, tudom, hogy mi történik ilyenkor, magam is átéltem ugyanezt, és engem is egy volt rendőr készített fel, mert megvan a forgatókönyv. (A rendőrség alapból a nőnek hisz, mert ő nő, te meg csak férfi vagy.)

Ami a legfontosabb, hogy mindig legyen nálad diktafon, lehetőleg ne maradj egyedül vele kettesben, mert ki fog találni minden hazugságot. Ne költözz el otthonról semmiképpen se!

Ne kövesd el azt a hibát, mint én, hogy bíztam abban, hogy meg lehet beszélni. Át fog verni csak. Jelentsd fel, minden törvénytelenségért, mert azt figyelembe vehetik később. A gyerek jogtalan elvitele és a hamis vád legyen most az első kettő, az jól jön még a tárgyaláson.

Ne felejtsd el, hogy idéntől új törvény van a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban, ami szerint nem helyezik el a gyereket kapásból az anyánál, hanem a közös felügyelet az alap, kivéve ha a felek megállapodnak, vagy valamelyik fél veszélyezteti a gyereket. Nos erre ment ki nálad is a dolog.

Továbbá nem viheti el, nem változtathatja meg az iskoláját még akkor sem, ha távoltartás van ellened. Az lejár, utána jogod van a gyerekedhez. Jelentsd fel azért is, mert kivette az iskolából a hozzájárulásod nélkül.

Viszont ez nagyon kemény harc lesz, ügyvéd nélkül nem fog menni.

Ha kell segítség, írj privit.

2013. jún. 17. 09:35
 5/9 anonim ***** válasza:
#2: Engem meg a feleségem pofozott fel a gyerekek előtt, és a hatóság megállapította, hogy ugyan tettleges becsületsértés, de nem minősítette kiskorú veszélyeztetésének. Semmi következménye nem lett. Persze lehet, hogy csak azért, mert én voltam a férfi és ő a nő. Manapság egy férfit meg nyugodtan lehet bántalmazni, de a nőt nem.
2013. jún. 17. 09:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Továbbá nem viheti el, nem változtathatja meg az iskoláját még akkor sem, ha távoltartás van ellened.

ez mi óta van így ?

2013. jún. 17. 11:48
 7/9 anonim ***** válasza:
Amíg a bíróság nem ítél, addig közös felügyelet van, tehát önkényesen egyik fél sem veheti magához a gyereket. A gyermek lakhelyének megváltoztatásához pedig mindkét szülőnek hozzá kell járulni, te pedig gondolom hogy nem vagy akkora balek, hogy ezt hagyod, mert a gatyád is rámenne a láthatásokra, ha most ez ellen nem tennél semmit.
2013. jún. 17. 15:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Távoltartás alatt szül felügyelet is szünetel
2013. jún. 17. 17:54
 9/9 anonim ***** válasza:

"Ne felejtsd el, hogy idéntől új törvény van a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban, ami szerint nem helyezik el a gyereket kapásból az anyánál, hanem a közös felügyelet az alap"

Sorry az Offert, de valaki be tudna linkelni ezt a torvenyt? Mar kerestem, de nem talaltam meg.

2013. jún. 18. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!