Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Muszáj-e tanúskodnom?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a szüleim válnak, és "néhány" dologban nem értettek/értenek egyet, és előfordult, hogy törvénytelen eszközökkel próbáltak hatást gyakorolni egymásra. Ebből rendőrségi ügy lett, engem pedig beidéztek (nem múltam el 18).
Vallanom kéne valamelyik fél ellen, én pedig nem szeretnék se beleszólni a dolgaikba, se hátba támadni a szüleimet. Nézelődtem egy kicsit, és érdekes dolgot találtam. Az 1999. évi LXIX törvény 57§ (1) a) pontja szerint nem vagyok köteles vallomást tenni, ha egy hozzátartozóval ellen szól a vallomás. Tekintve hogy a szüleimről van szó, szerintem elég közeli hozzátartozónak számítanak.
Ezek alapján, elkerülhető a vallomástétel?
2013. máj. 3. 10:57
3/7 anonim válasza:
A bíró megkérdezi, hogy akarsz-e vallomást tenni? Ha azt válaszolod, hogy nem, akkor nem fog kérdezni semmit.
4/7 anonim válasza:
Meg kell jelenned, de elutasíthatod a vallomástételt.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Még annyit, hogy elég azt mondanom, hogy nem szeretnék vallani, vagy meg is kell mondanom, hogy erre és erre a törvényre hivatkozva?
2013. máj. 4. 00:06
6/7 anonim válasza:
nem kell hivatkoznod, teljesen tisztában vannak a törvényekkel.
7/7 anonim válasza:
Családtagra nem vagy köteles vallomást tenni! Ergo:"Megtagadom a vallomástételt!" PONT
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!