Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek? Megéri elválni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek? Megéri elválni?

Figyelt kérdés
Már több, mint 4 éve vagyunk házasokkal a párommal, született 2 gyerekünk. Az 1.gyerek születése után anyósoméknál, a 2. gyerek születésekor az énszüleimnéllaktunk. Egyik helyen sem működött,de még sosem laktunk külön mindenkitől. Már lassan 2 éve viszont külön élünk a férjemmel, havonta 1-2x találkozunk. (ez nem mondható házasságnak) Az anyósom mindent megtesz, hogy tönkre menjen a kapcsolat, mert a férjem nagyon befolyásolható, mindent elhisz, amit a mami mond. Úgy látszik válni fogunk? Megéri azért elvállni, mert valaki nem áll ki soha érted?
2009. szept. 21. 22:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Egy emberi kapcsolatot nem lehet objektíven szemlélni. Pláne nem úgy, hogy valaki valamit leír, de még akkor is nehéz lenne tanácsot adni, ha valaki mindkettőtöket ismerné. Az egyetlen tanács: Beszélj a férjeddel. Próbálj vele. Elfogadóan, nem bántóan, az édesanyját sem bántva.

Kérdés: Miért vagytok együtt? Szeretetből, vagy függésből? Gyerekek miatt? Talán csak félnétek egyedül?

Miért válnátok el, és miért nem? Miért csak havonta 1-2 -szer látjátok egymást? Lehetne ezt máshogy is? Önismeret, emberismeret! Ez a kulcsszó. Beszéljetek. Őszinte kommunikáció nélkül nincs kapcsolat, pláne nem párkapcsolat.

2009. szept. 21. 23:06
 2/8 anonim válasza:

Váljatok el, de várjatok még pár évet a különélés miatt, mert akkor kevesebb jogi hercehurca lesz.

Egyébként meg érezd magad jól a szemétláda nélkül, ő majd kikap vmi hülye nőt, aki mellett kiélheti az anyuci kedvence szerepát, te pedig ne keress senkit, csak legyél boldog egyedül, és akkor olyan fog jönni aki tényleg megérdemel téged.

2009. szept. 21. 23:18
 3/8 A kérdező kommentje:

Uh, bocsi a helyesírási hibákért!

Köszönöm a válaszokat. A beszélgetős részén már igen sokszor túljutottunk, de sajnos ebben a párom nem a legjobb partner, vagy csak én nem értem. Ha olyan téma hozódik fel, visszabújik a "csigaházába" Fiatalok vagyunk, és ostobán belementünk merő rózsaszín köd miatt a házasságba, gyermekvállalásba.. Az önismeret..nos, igen erről tanultam, de szerintem egy olyan ember nem látja magát tisztán, akit más befolyásol...persze magamról sem állíthatom, hogy teljes az énképem

Igen, egyszerű volna otthagyni, ha anyósom nem spekulálna arra, hogy a 2 gyereket különválassza egymástól, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni..és úgyis addig beszéli a fejét páromnak, amíg ő rá nem áll. :(

2009. szept. 22. 00:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Én szeretm a párom, de nehéz elfogadnom, hogy nem minket (gyerekek és én), hanem a szüleit tekinti elsősorban családjának. Ő valószínűleg azért van velem, mert kényelmesebb így az élet, hogy nem kell semmit sem fizetnie és akkor látja a gyerekeket, amikor akarja, (egyébként azért 1-2x, mert 150 km-re lakunk egymástól,ő dolgozik én meg az orvosokat járom egy betegségem miatt, ami állítólag idegi úton alakult ki.)
2009. szept. 22. 00:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát nagyon vállni nem érdemes ebben az esetben,mert ha anyós tényleg olyan,mint írtad,kezdődik a hercehurca.Viszont a gyermekeket nem válassza szét a bíróság,csak ha a gyermekek kérik.Ahhoz meg eléggé kicsik,hogy ilyent kérjenek..Viszont a férjemmel közölném,hogy amennyiben így megy tovább papír ide-oda én bizony facérnak nyilvánítom magamat.Családsegítőhöz is fordulhatnál,talán segíthetne...
2009. szept. 22. 09:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Soha nem laktatok külön egyik szülőtől sem?A férjed mit érez irántad és a gyerekek iránt?(de főként irántad,gondolom a gyerekeit szereti)Felvetetted neki,hogy próbáljátok meg külön mindenkitől?Mit szólt?
2009. szept. 22. 10:42
 7/8 A kérdező kommentje:
sajnos az anyagiak miatt nem tudtunk eddig külön menni. Azt állítja, szeret, de ezzel kapcsolatban vannak kétségeim. A gyerekeket szereti, csak még fel kellene nőnie az apasághoz. így utólag látom, hamar vágtunk bele a gyerekvállalásba. :(
2009. szept. 25. 18:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Ismerős a helyzet... Én kivárnék a helyedben. Nem bírom a megalkuvást, de ez nem az. Ha neked mindegy, nézd a gyerekeid érdekét! Anyós meg... hát fiatalabb nem lesz!

Az életedet úgyis egyedül kell élned, irányítanod. 20 évesen vállaltam babát. Párom egy lekvár, mint rájöttem. Nem ő kell. De várok még, hogy érjenek a dolgok. Ha akarod, írj privátba és gondolkozzunk együtt!

2009. szept. 27. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!