Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi van akkor ha a gyerek megtagadja az apját?
A lányom 20 éves.Már 20 éve rendszeresen fizetem a tartásdíjat.Öt éves koráig nem volt semmi gond a láthatás-
sal.Ekkor újra nősültem és született egy fiam.
Mikor megtudták abban a pillanatban megszüntettek velem és
családommal minden kapcsolatot.15 éve nem láthatom lányomat,
mert ő nem is akar látni engem.
Csak akkor tudják a címemet,ha emeltetni akarják a tartás-
díjat.
Ha kapcsolatba akartam vele lépni, a válasz mindig az volt,hagyjam őt békén,mert neki új családja van.
Kérdem én,jól van ez így?
Csak köteleségeim vannak,jogom nincs semmire?
"de lehet meg van rá az oka az anyukának, amiért tilt tőle," - ja csak úgy, mint a rablónak a rablásra, a gyilkosnak a gyilkolásra, és más egyéb BŰNÖZŐKNEK a bűnelkövetésre - többnyire mindegyik meg tudja magyarázni....
A Kérdező ott követte el a hibát, hogy hamis tanácsadók szirénhangjaira hallgatva tűrte, ahelyett, hogy az első pillanattól kezdve jogszerűen ámde kő keményen nem lépett fel a kapcsolattartást akármilyen dumával akadályozni merészelő fél ellen.
"de lehet meg van rá az oka az anyukának, amiért tilt tőle, pl. ha te hagytad őt ott 20 éve, és egyedül kellett felnevelnie a kislányt"
OLvasd már, mit ir a kérdezö: az anya NEM egyedül nevelte a gyereket, hanem más-más "új" apával együtt.
A tiltás meg akkor kezdödött, amikor az apa új családot alapitott.
Ha ezek NEKED indoloknának ilyen viselkedést, akkor VELED van igen komoly probléma.
"Abban az időben az anyja is férjhez ment.Az új apa pedig megfenyegetett,ha... "
Ha 5 évig nem volt gond, és addig nem fenyegette meg senki, akkor nyilván akkor ment férjhez, amikor a kislány már 5 éves volt - szóval 5 évig akár egyedül is nevelhette, ami igen sok idő. Na ki nem tudja értelmezni a szöveget?
Nem ítélkezem, de amíg nem tudjuk, hogy hogy hagyták ott egymást, addig nem mondhatunk se jót, se rosszat a kérdezőre.
"...addig nem mondhatunk se jót, se rosszat a kérdezőre."
A Kérdezőre nem is, a volt feleségére annál inkább. Ugyanis teljesen mellékes, hogy hogyan és miért hagyták ott egymást, egyszerűen nem létezik olyan ok, amiért az egyik szülő korlátozhatja a másik szülő kapcsolattartási jogát. Kereshetünk persze ilyen meg olyan "okot", de akkor mindjárt hozzácsaphatjuk az ex feleség bűnlistájához az önbíráskodást is...
Szülő kapcsolattartási jogát ugyanis a BÍRÓSÁG korlátozhatja indokolt, törvényekben meghatározott esetben.
Én tennék egy utolsó próbát. Ma már elég könnyű kapcsolatot létesíteni (internet, telefon)
Elég egy e-mail valami hasonló szöveggel:
"Szeretnélek megismerni. Annak idején elkövettem azt a hibát, hogy nem harcoltam érted. A múlton nem tudok változtatni, de a jövőn igen."
Nem lehet tudni, mit mondott a "kedves" anyuka a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!