Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lesz ennek a vége? Most lesz a vagyonperem. A többi lent.
Már régen írtam ebben a témában, de most eljött az idő.
Tehát: a volt férjemmel 2004-ben néztünk egy házat. Amit hitelre ő megvásárolt 2004 szeptemberben. x összeg önerőből és a többit hitelből. 6 hónapra rá összeköltöztünk 2005- ben megesküdtünk és együtt fizettük tovább a hitelt. Majd ez lejárt és vettünk fel lakásfelújításra amiből pöpecül megcsináltuk a házat. Autót vettünk hitelre. 5 év és 9 hónap után elváltunk, nekem kellett mennem a házból, visszatértem másnap de már lecserélte a zárakat és nem tudtam semmit elhozni, személyes dolgokat sem . Mik az esélyeim? mire számoljak?
Fogalmam sincs, de remélem megüti a bokáját. Mi az hogy nem viheted el a személyes dolgaidat? A te dolgaidat!
Majd írd meg mi történt, jó? Remélem sikerül valami olyat elérned, amivel elégedett lehetsz!
2004-ben már házasok voltatok?
Mert akkor:
- Ház fele a tied (kivéve, ha a férjed különvagyonból fizette az önrészt. Ha így történt akkor a befizetett hitelösszeg fele a tied)
- Az autó fele a tied
- A házon történt értéknövelő beruházás (felújítás) költségének fele akkor is téged illet, ha esetleg különvagyonnak minősül az ingatlan
- A saját vagyontárgyaidat el kellett volna hoznod, így utólag nehéz lesz bizonyítani azok értékét, ha már nincsenek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!