Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell e írásos engedély az apától?
A nálam elhelyezett közös gyerekkel külföldre szeretnék menni dolgozni.A gyerek 2 éves,1 éve váltunk,közös megegyezéssel,a gyerek végig velem volt,mert ő egy este szó nélküllelépett az barátnőjéhez és többet nem jött haza.A kislányát fél évig nem látogatta,mostanában kezd jönni néha hétvégén...
Az ő testvéreihez mennék ki külföldre,náluk laknánk,és ők segitenének mindenben,nagyon szeretik a kislányom,és a bátyjuk a válás óta nem tartja velük a kapcsolatot mert "jóban vannak" velem...
Természetesen mindenképp szeretném megbeszélni vele a kiköltözésemet,de meg tud eben hivatalosan akadályozni?
Kell tőle valamilyen hivatalos papir vagy engedély hogy kivihessem a közös gyereket?
Én úgy tudom, hogy az engedélye nélkül nem mehettek ki.
Ez súlyosan akadályozza az apa láthatási jogát. Tök mindegy ebből a szempontból, hogy látogatta-e, vagy hasonlók. Lehet, hogy látni se akarja soha töbé, de kib.szásból nem ad engedélyt...
Én is ilyen helyzetben vagyok az apával, de az ő rokonai MO-n élnek és ők is imádják a lányomat. De a párom külföldön van és nagyon mennék oda, lehet az apá(k)nak azok után, hogy nem gyakorolták a szülői jogaikat, nincs sok beleszólása a további lakhelyetek/ünk-be. Azért maradjatok otthon, hogy hátha egy hónapban egyszer előkerül?
Mindenképp kérdezd meg a bíróságon!
Gratulálok a nagy tervhez, sok sikert kívánok nektek! :)
Kedves Kérdező!
Igen, kell - elvben - az apa hozzájárulása a tartós külföldre vitelhez (és ilyennek minősül, ha egy éven túl életvitelszerűen külföldön akartok élni), de azért az apák nem élhetnek vissza ezzel a jogukkal.
Ez az ügy a gyámhatóságra tartozik, oda kell fordulnod, ott beszélnek az apával és ha köti az ebet a karóhoz, de a gyámhatóság is úgy értékeli, hogy felelősségteljesen változtatod meg a lakóhelyeteket, akkor határozatot hoz és ez a határozat pótolja a hiányzó apai nyilatkozatot.
Ha mégse így döntene a gyámhatóság, akkor a határozatukat megtámadhatod a bíróságon, ez esetben a bíróság fogja az ügyet véglegesen elrendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!