Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha egyszer megkérdezi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egyszer megkérdezi a gyerek, hogy miért nem vagyunk együtt az apukájával, akkor mit mondjak neki?

Figyelt kérdés

Még csak 3 hónapos a gyermekem, de bizonyára egyszer majd eljön az idő, amikor megkérdezi, hogy miért nem vagyunk együtt. Abban is biztos vagyok, hogy az az idő is eljön, amikor nem fog megelégedni azzal a válasszal, hogy már nem szerettük egymást. Rettentően rossz a kapcsolatunk és félő ez az évek múlásával sem fog változni. Arról nem is beszélve, hogy minden látogatás alkalmával nagy a feszültség köztünk, mivel már a gyűlölet határát súroljuk. Vajon eljön majd az a pillanat, amikor a gyűlöletet felváltja az érdektelenség?

Nálatok ez hogy működött? Hogyan rejtettétek el a gyerek elől, hogy ennyire utáljátok az édesapát? Egyáltalán hogy lehet ezzel együtt élni?

2009. júl. 31. 23:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy apuka mit vétett. Ha teszem azt félrelépések, bulizások, alkohol fogyasztás (nem 1dl bor), szóval, ha ilyen komolyabb dolgok. Akkor szreintem a gyereknek ne vágjuk azt a fejéhez, hogy 'Apád elment más nénivel' 'Apa, sokat járt el bulizni, és ki tudja miket csinált...' stb. stb. Lehet őszintének lenni, de ha olyan a dolog amitől a Gyermek véleménye megváltozhat az édesapáról akkor azt próbáljuk vagy finoman, vagy épp kihagyni a beszélgetésből. Aztán mikor már elég nagy ellehet neki mondani a teljes igazságot. De a 3. nevelőapukám olyanokat mondott anyáról, hogy teljesen kiborultam. És sokat veszekedtem Anyával, később kitört belőlem elmondtam neki. És közölte, hogy egyáltalán nem így volt, csak hozzátett elvett belőle a 3.nev.apa. Na igen, persze azóta a 3.n.a.-val nem beszélek. Igaz rég volt,de azért mégis. Ezt jobb elkerülni. De szerintem teljesen mást kéne mondani, ha látja az apukáját.

Ha nem fog vele esetleg találkozni, és remélem lesz egy kedves-aranyos blabla... férfi aki átveszi az Apuka szerepét, könnyebb lesz az egész, véleményem szerint.

16.L

2009. aug. 1. 13:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Az igazat. Ne hazudj, mert téged is meg fog utálni. Csak ne szidd előtte az apját, legyél korrekt, mert az hatással tud lenni a gyerek fejlődésére, ha fiú, ha lány, teljesen mindegy.
2009. aug. 1. 16:48
 13/18 A kérdező kommentje:
Vajon el kell mismásolni a gyerek elől a rosszat, és csak a jót mondani neki? Nem hazugság ez?
2009. aug. 1. 21:25
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem, nem hazugság! Nem fogja itt neked senki azt mondani, h nyugodtan szidd az apját a gyerek előtt, mert ez a legrosszabb, amit tehetsz! Biztos van okod rá, h utáld, de biztos vagyok benne, h nem ő az egyedüli hibás a kapcsolatotok megromlásában. Az mire lenne jó, ha mindketten szidnátok egymást a gyerek előtt? És igen, a gyerek nyugodtan tisztelheti az apját "csak azért", mert ő az apja, és azért, mert foglalkozik vele, 2 hetente látogatja. Próbáld meg elfogadni, h attól, h te utálod az apát, a gyerek még szeretheti! Ne akard ezt megakadályozni, mert csak ártasz vele a picinek!
2009. aug. 3. 12:48
 15/18 A kérdező kommentje:
Nos, mivel nem volt nyilatkozat, ezért az én nevemen van a pici. Nem hinném, hogy kihasználnám bárkinek is az esetlenségét. Én egyedül vagyok egy gyerekkel, segítség nélkül. Szerintem a lehetetlen helyzetben nem ő van, hanem én. Tudjátok mit jelent egy gyereket nevelni? Szeretem a gyerekemet és eszembe nem jutna oda adni senkinek. Soha. De az biztos, hogy kemény meló ez. Mellette dolgozzál, és legyen még erőd harcolni az apjával és annak családjával. Éjjel 2 óránként kellj fel hozzá, aztán nappal pedig dolgozz és lásd el a házi munkát. Jaj, de sajnálom azt a drága apukát, akinek semmi gondja és még anyagilag sem akar segítséget nyújtani. Valóban rossz neki.
2009. aug. 3. 17:21
 16/18 A kérdező kommentje:
Én nem kötelezem arra, hogy bárkit is szeressen. Azért szeresse az apját, mert az foglalkozik vele, megtesz érte mindent. Ne csak azért, mert az apja. Te neveld így a gyermeked, én nem fogom. Nem a gyerek akart a világra jönni, ezért igen is tegyen meg mindent. Amúgy, hogy a kapcsolatunk miért ment tönkre... Nincs jelentősége. Egy kérdést írtam le. Arra várom a válaszokat.
2009. aug. 3. 17:26
 17/18 A kérdező kommentje:
Bocs, a 17:21-es válasz nem ide akart menni.
2009. aug. 3. 17:29
 18/18 anonim ***** válasza:
többször is leírod, hogy nincs jelentősége, hogy miért ment tönkre a kapcsolatotok. Azért én kíváncsi lennék már:)
2009. aug. 3. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!