Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi ebben az esetben a teendő?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi ebben az esetben a teendő? Gyámhivatal?

Figyelt kérdés
A párom fizet gyerektartást, de az anya, arra hivatkozva, hogy a gyerek immunrerndszere gyenge, nem engedi el hozzánk hétvégi láthatásra, miközben ő esőben leviszi a játszótérre! Nincs jó helyen nála, 3 hete beteg a gyerek, de nem vesz ki szabit, inkább lázasan, hasmenéssel más felügyeletére bizza nem a saját lakásukban, hanem máshol, és reggel 6-kor kelti, mert neki mennie kell dolgozni! Mit lehet tenni, ha úgy érezzük, nincs jó kezekben a 3 éves gyerek?
2012. szept. 4. 20:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen gyámhivatal, ha másként nem lehet hatni az anyára. Vagy Bíróság ott panasznapon személyesen jegyzőkönyvbe veszik a panaszokat és elindítják a gyermekelhelyezést. Így majd kiderül kinél van jobb helyen a gyerek.
2012. szept. 4. 20:26
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

nem, első körben védőnő. De tudod, ha az apja, nagyszülő nem vigyáz a gyerekre, az óvoda nem veszi be, mert beteg, az anya szabadsága véges, a gyerekre kiírható táppénzes napok száma is, akkor mit csináljon vele?

A bébiszitter gondolom úgy vállalta a gyereket, hogy vigyék el hozzá. Szerintem egy egyedülálló anya igyekszik megtartani a munkahelyét, mert egy fizetésből élnek, és ha az kiesik, akkor mi lesz? Sajnos anyámnak is megmondták párszor, hogy MOST nem mehet el szabira, akármi is van a gyerekkel.

A láthatás meg biztosítva van, a gyerek apja legyen ott a gyerekkel az anyánál, vagy az miért nem jó?

Ha meg 3 hete lázas+hasmenéses lenne a gyerek, már kiszáradt volna és kórházban lenne.

2012. szept. 4. 20:58
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó válaszoló - nagyon tuti vagy:) Én is így gondolom.
2012. szept. 4. 21:31
 4/15 anonim ***** válasza:
első körben az anyukával beszélnék, rákérdeznék a láthatásra, a betegségre stb. apuka lehet, hogy el is tudna menni, kicsit beszélgetni, személyesen körülnézni, hogy mit tudna segíteni, de nem azért, hogy a kisgyerek elkerüljön onnan, az csak akkor, ha tényleg gondatlan az anyuka.
2012. szept. 4. 22:40
 5/15 anonim ***** válasza:
83%
Az ilyen okoskodó nőknek mint a kérdező üzenem, hogy engem két munkahelyemről rúgtak ki, mert az óvodás gyerekem beteg merészelt lenni. Két hétig gépeken volt, az életéért imádkoztam mellette éjjel nappal, és mikor visszamentem azzal fogadtak, hogy sajnos így nincs rám szükség. Nyilván egy egyedülálló anya, majd szórakozik azzal, hogy kirugassa-e magát jelen gazdasági helyzetben. Gyámhivatalba lenne eszed menni,mi, de kiváncsi lennék TE otthon maradnál e helyette a kicsivel?! Hülye liba.
2012. szept. 5. 01:59
 6/15 A kérdező kommentje:
A hülye liba azt kérdezi az utolsótól, hogy ha mi felajánljuk, hogy vigyázunk a gyerekre, amig ő "dolgozik" (különben meg a fiújához megy), akkor az miért nem megfelelő? Annyiszor mondtuk már ezt neki! És nem egyedül neveli, hanem az anyukájával, aki szintén depis egy kicsit! Tehát ketten vannak, és MÉG IGY IS ANYAGILAG TÁMOGATJUK ŐKET! Tényleg hülye liba vagyok, most, hogy ezt leirtam...
2012. szept. 5. 08:03
 7/15 A kérdező kommentje:
És igen, én mindig otthon maradok a gyerekemmel, ha beteg, mert nem azért szültem a világra, hogy öngyógyitást gyakoroljon. Nem avégtelenség, ha 2 napot kiveszek, szerintem ez felér egy gyógyulással, ha akkor számithat rám!
2012. szept. 5. 08:04
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha megbizonyosodtál róla, hogy nem a munkahelyén van (bár csodálkoznék ha reggel hatkor a pasijához menne), a gyerek pedig betegen máshol van, akkor menj el a védőnőjéhez. Aztán a családsegítőkhöz. Aztán mehetsz a gyámhivatalba is. De tőlük ne várjatok sokat.
2012. szept. 5. 09:45
 9/15 anonim ***** válasza:

Én is a gyámhivatalt és a védőnőt javaslom, de arra figyeljetek, hogy a gyermek legyen a legfontosabb és ne csak a gyermek érdeke.

Éppen a gyermek miatt fontos, hogy normális,felnőtt ember módjára és méltósággal tudjátok megoldani a helyzetet és érvényesíteni a gyermek érdekeit. A gyermek anyukája is fontos (legalább a gyermeknek), így bántás nélkül inkább segítsétek az anyukát, hogy vagy jobban tudja ellátni a feladatát, vagy megértetni vele, hogy mi a jobb a kicsinek.

Sok erőt és bölcsességet kívánok hozzá, mert egy ilyen pici elhelyezése sokszor erős indulatokat korbácsol féltésből.

2012. szept. 5. 11:20
 10/15 anonim ***** válasza:
szuper munkahelyed lehet. Nekem a két gyerekem volt, hogy 2 hónapból 1 hetet voltak egészségesek. Nincs az a munkahely, amelyik ezt megérti. Ha utána meg anyuka betegszik le, az még jobb.
2012. szept. 5. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!