Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tudok tenni ha én válni akarok de a férjem nem hajlamndó aláírni a papírokat?
Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 12:48
1/7 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy nem írja alá a papírokat, Magyarországon a válás kimondása a bíróság hatáskörébe tartozik, az egyik félnek mindössze annyi a feladata, hogy a bíróságnál beadja a válókeresetet, nem szükséges a másik féltől semmiféle aláírás (kivéve maximum a közös megegyezésnél), akkor is kimondják a válást ha a másik fél ezzel nem ért egyet.
2/7 anonim válasza:
Természetesen ügyvédhez fordulni, de azonnal, kerül, amibe kerül.
3/7 anonim válasza:
Az esküvőt mindkettőtöknek akarni kellett, a válast csak egyikőtöknek, úgyhogy akkor is el fognak választani titeket, ha csak Te akarod. A keresetet beadod a bíróságon, és várni kell hogy kitűzzék a tárgyalás időpontját. Vidéken gyorsabban mennek a dolgok, Bp-en kicsit lassabban. Tény, hogy ha úgy mentek oda, hogy megegyeztek a vagyont illetően (amire kicsi az esély, ha válni sem akar), akkor seperc alatt kimondják a válást, ha osztozkodni kell, akkor nem fog az első tárgyaláson elrendeződni.
4/7 A kérdező kommentje:
SZERENCSÉRE NINCS SEMMI KÖZÖSVAGYONUNK :d
2009. júl. 28. 09:20
5/7 anonim válasza:
El nem tudom képzelni milyen paprokat akartál a férjeddel aláirítni, és azokat honnan szerezted be. A válási papirok aláirása csak a filmeken van, a mi jogrendszerünk nem ismer ilyet. Már a bulvár sajtóban is olvastam egy magyar sztárpárral kapcsolatosan.
Ez ugyan olyan, mint az esküdtszék, a filmek miatt sokan azt hiszik, hogy nálunk is van ilyen jogintézmény.
6/7 anonim válasza:
sziasztok igen ez egy nagyon nehéz hejzet számotokra a válás.Ez jelentheti azt is hogy a férje azért nem szeretne elválni mert még érez valamit ön iránt vagy esetleg nem akarja hogy a család szétváljon.
De ezt a hejzetet meg lehet még mnteni ha át beszélik a dolgokat.
Én kivánok önöknek sok sikert és sok szerencsét még nem veszhet semi probálják meg beszélni a dolgokat.sok sikert.
7/7 anonim válasza:
Persze,hogy vannak papírok. A kérdező gondolom közös megegyezéssel szeretne válni, mert ez a legegyszerűbb, az Ő esetükben főleg, mivel nincs közös ingatlan és gyerek sem. Nálunk ugyanez a helyzet. Most írom a papírokat és dugom a férjem orra alá. Ezek a papírok a következők. Kérelem, megállapodás. A Bíróságon adnak egy téjékoztatót és az azon levő kérdéseket kell írásban beadni. Nem tudom mit kötözködik a férjed? Ha nem megy jön a másik verzió. Azzal kapcsolatosan nincsenek információim, de a Ti helyzetetekben az sem lehet valami bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!