Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Csináljak apasági vizsgálatot?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csináljak apasági vizsgálatot?

Figyelt kérdés
Férjemmel most válunk.Tömören a válás előtt:2007 februárban ismerkedtünk meg, egy hiba folytán kb 2-3 hóra rá teherbe estem és emiatt siettetük a házasságot ami még 2007-ben meg is volt,2008-ban megszületett a kisbaba.Semmi idő nem volt hogy kiismerjük egymást,de a naiv kislány olyan hogy még pár hónapig is dúl a love :-)A házasság során döbbentem rá hogy milyen a férjem :-(!Nemrég inditottuk el a válópert.És még mindig az jár az eszembe,hogy megismerkedésünk után még összejöttem 1-2szer a volt párommal.Elgondolkodtam rajta és mi van ha övé a gyerek(de nem biztos).De ha mégis és megcsináltatjuk az apasági vizsgálatot és kiderül,hogy nem a férjemé,akkor mi ahelyzet?Mert a válás során ő a pénzre hajtott mindig,még a lagzi és az azon befolyó pénzt is követelte meg hasonlókat.Így ha kiderül,hogy nem az ővé,követelheti nyugodt szivvel a pénzt,meg mit követelhet ilyenkor?Mert nem házasságtörés volt,ez a megismerkedéskor.Milyen következményei lehetnek???Mert nem csaptam át senkit,elárultam hakkor h megcsaltam,megbocsátott.Nemtudtam én sem hogy nem ő (lenne)az apa,énis abban a hiszemben vagyok/voltam.Remélem nem zavaros a történet :-)
2009. júl. 21. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudtad h nem ő az apa, meg abban a hiszemben vagy, de akkor mégis honnan a feltételezés?:) Babó nem hasonlít egyikre sem? Egyébként szerintem a Te károdra nem befolyásolhat egy apasági semmit (hangsúlyozom h szerintem), max még rosszabb lesz a kapcsolatotok, de ha tényleg kételkedsz, azért nem ártana a végére járni... Biztos szeretné tudni később a gyerkőc is, ki is az apja!
2009. júl. 21. 22:39
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem sem ártana ha tudnátok ki a gyereked apja.

Már ne is haragudj,de ez hogy lehet tisztázatlan dolog még számodra is???Ha nem a férjed az nem kérhetsz tőle gyerektartást.Meg kell keresned a baba apját és ha Ő nem ismeri el az apaságot akkor vizsgálattal bizonyítani kell.

Ez nem úgy működik,hogy rámutatsz erre vagy arra a pasira,hogy Ő vagy Ő az apa.Ezt jogilag tisztázni kell,mert felelős vagy érte.Ha nem a férjed az,akkor jobb ha Te jársz utána mint a gyámügy,mert akkor feléjük is köteles vagy elszámolni azzal,hogy van a gyerekednek apja.

A válás és az osztozkodás külön lapra tartozik a bíróságon mint a gyerek további sorsa elhelyezése tartásdíj fizetése,esetetekben az apaság tisztázása.

2009. júl. 21. 22:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképp jól jár mindenki, ha megcsináltatod a tesztet. Gondolom, hogy te is sokkal jobban éreznéd magad, ha biztosan tudnád, hogy ki a saját, egyszem gyereked apja, mert azért ez nem mindegy. Meg a gyereknek is joga lesz tudnia ahogy az apának is. Ez a gyermektartás szempontjából sem mindegy. És bár azt mondod, hogy nem verted át, megbocsátott stb, azzal már átvernéd, hogy gyermektartást kérsz tőle, közben meg nem ő az apa. Hogy tudsz úgy élni nyugodtan, hogy ezt nem tudod biztosra? Engem annyira feszélyezne ez az egész. A helyedben nem a pénzzel foglalkoznék, hanem hogy kiderüljön az igazság.
2009. júl. 21. 23:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha nem tudom ki a gyermek apja, akkor mi a helyzet.hogyan járnak el a hivatalos személyek is?Mert 1x összefekudt a volt barátnőjével,én meg mérgemben elmentem szórakozni és ott jöttem össze egy egyéjszakás kalandra méregből,ekkor még nem voltunk házasok.
2009. júl. 23. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted az ok nem mindegy? Attól még az az apa, aki és attól, hogy a barátod megcsalt, nem mentség a te megcsalásod.
2009. júl. 23. 14:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Na nem az a kérdés, hogy ki mikor, kivel és miért kamatyolt félre, hanem az, hogy ez a gyermek akkor most kitől van. Apasági vizsgálat megállapítja, hogy a férjedé-e. Ha igen, akkor a pénznek és a megcsalásnak semmi köze egymáshoz. Vagyonmegosztás a bíróságon megtörtént, apci fizeti a gyerektartást, innentől mindenki azzal akivel és ahányszor és ott, ahol akar...:-)))

Apasági vizsgálat megállapítása az, hogy a gyereknek nem a volt férjed az apja? Visszakérheti a volt férjed a neked kifizetett gyerektartás összeget és ezentúl nem köteles gyermektartást fizetni.

Ha tudod ki az apa, és szükséged is van a pénzre, akkor vele is apasági (ha nem ismeri el a gyereket) és ha bizonyítást nyer, hogy ő volt a góllövő, akkor így járt, fizethet...

Ma én is berágtam az uramra, úgyhogy úgy döntöttem, megcsalom a szomszéddal...de előtte beveszem a fogamzásgátlómat.

Biztos, ami biztos...:-)))

2009. júl. 23. 18:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem amit írsz, akkor a baba apja lehet a volt barátod, a férjed vagy egy egyéjszakás ismeretlen.

Muszáj lenne kiderítened most és nem mondjuk tiz év után, amikor az (ex)férjed is gyanút fog és ő csináltat apaságit.

Mert akkor egyrészt visszafizetheted a pént, másrészt tönkreteszed a gyereked lelkét.

Tiszta lappal kell indulnia, az a minimum, hogy tudjon róla, ki is az apja.

2009. júl. 23. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy munkatársam volt így, hogy két gyerkőc után fizetett gyermketartást kb. 10-15 éven át. Becsületére legyen mondva, fizette is rendesen, meg ugye ünnepek: névnap, szülinap, gyereknak, karácsony, mikulás...

ő azt tartotta, a nejétől vált el, nem a gyerekeitől.

Aztán a kisebbikről kiderült, hogy nem is az övé.

Szegény ember, úgy érezte magát, mint akin átment az úthenger, és nem a pénz miatt...

A gyerek is le volt taglózva, mutogathatták már neki, hogy ki az igazi apukája, haragudott az egész világra kínjában.

Én azt mondom, tisztázd le még most.

Ha már így alakult, hát így alakult, tudod, az vesse az első követ, aki maga bűntelen, de ne odázd el ezt a problémát. Később még nagyobb baj lehet belőle.

2009. júl. 24. 05:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!