Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csináljak apasági vizsgálatot?
Szerintem sem ártana ha tudnátok ki a gyereked apja.
Már ne is haragudj,de ez hogy lehet tisztázatlan dolog még számodra is???Ha nem a férjed az nem kérhetsz tőle gyerektartást.Meg kell keresned a baba apját és ha Ő nem ismeri el az apaságot akkor vizsgálattal bizonyítani kell.
Ez nem úgy működik,hogy rámutatsz erre vagy arra a pasira,hogy Ő vagy Ő az apa.Ezt jogilag tisztázni kell,mert felelős vagy érte.Ha nem a férjed az,akkor jobb ha Te jársz utána mint a gyámügy,mert akkor feléjük is köteles vagy elszámolni azzal,hogy van a gyerekednek apja.
A válás és az osztozkodás külön lapra tartozik a bíróságon mint a gyerek további sorsa elhelyezése tartásdíj fizetése,esetetekben az apaság tisztázása.
Na nem az a kérdés, hogy ki mikor, kivel és miért kamatyolt félre, hanem az, hogy ez a gyermek akkor most kitől van. Apasági vizsgálat megállapítja, hogy a férjedé-e. Ha igen, akkor a pénznek és a megcsalásnak semmi köze egymáshoz. Vagyonmegosztás a bíróságon megtörtént, apci fizeti a gyerektartást, innentől mindenki azzal akivel és ahányszor és ott, ahol akar...:-)))
Apasági vizsgálat megállapítása az, hogy a gyereknek nem a volt férjed az apja? Visszakérheti a volt férjed a neked kifizetett gyerektartás összeget és ezentúl nem köteles gyermektartást fizetni.
Ha tudod ki az apa, és szükséged is van a pénzre, akkor vele is apasági (ha nem ismeri el a gyereket) és ha bizonyítást nyer, hogy ő volt a góllövő, akkor így járt, fizethet...
Ma én is berágtam az uramra, úgyhogy úgy döntöttem, megcsalom a szomszéddal...de előtte beveszem a fogamzásgátlómat.
Biztos, ami biztos...:-)))
Ha jól értem amit írsz, akkor a baba apja lehet a volt barátod, a férjed vagy egy egyéjszakás ismeretlen.
Muszáj lenne kiderítened most és nem mondjuk tiz év után, amikor az (ex)férjed is gyanút fog és ő csináltat apaságit.
Mert akkor egyrészt visszafizetheted a pént, másrészt tönkreteszed a gyereked lelkét.
Tiszta lappal kell indulnia, az a minimum, hogy tudjon róla, ki is az apja.
Nekem egy munkatársam volt így, hogy két gyerkőc után fizetett gyermketartást kb. 10-15 éven át. Becsületére legyen mondva, fizette is rendesen, meg ugye ünnepek: névnap, szülinap, gyereknak, karácsony, mikulás...
ő azt tartotta, a nejétől vált el, nem a gyerekeitől.
Aztán a kisebbikről kiderült, hogy nem is az övé.
Szegény ember, úgy érezte magát, mint akin átment az úthenger, és nem a pénz miatt...
A gyerek is le volt taglózva, mutogathatták már neki, hogy ki az igazi apukája, haragudott az egész világra kínjában.
Én azt mondom, tisztázd le még most.
Ha már így alakult, hát így alakult, tudod, az vesse az első követ, aki maga bűntelen, de ne odázd el ezt a problémát. Később még nagyobb baj lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!