Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért végződik 100 házasságból 46 válással Magyarországon?
Az emberek illúziókat kergetnek, mind a szerelemről, mind a biztonságos, örökké tartó kapcsolatról, mind az ideális családról - és minél hamarabb el akarják hinni, hogy ők ebben az ideális kapcsolatban vannak. Könnyen el is hiszik, majd össze is házasodnak. Pedig minden közkeletű, rózsaszín, lányregényes hazugsággal ellentétben NEM az a gyakori, hogy két összeillő ember találkozik. A leggyakoribb az az, hogy nem összeillő emberek találkoznak, és a legritkább az, hogy két olyan ember találkozik egymással, akik valóban összeillenek személyiségre, tervekre, vágyakra nézve.
Ezt kellene a fejben tartani. Nem azon kell kiakadni, hogy "elhagytak" meg "mennyi kapcsolat tönkremegy" - ez a legegyszerűbb és leglogikusabb. Ez természetes, hogy a legtöbb kapcsolat nem az lesz, ami az életen át tartani fog.
én azt gondolom, hogy nagyon sokan meggondolatlanul ugranak bele egy házasságba. Túl hamar, vagy összeköltözés előtt. Tisztelet a kivételnek, de lássuk be, nem az az általános, hogy mondjuk akik házasság után költöznek össze, sokáig együtt is maradnak, nem ismerték ki egymást eléggé. Vagy becsúszik egy gyerek, hát jó, házasodjunk. Aztán elválnak, mert mégsem megy együtt. Elég sok ilyen kérdést olvasni itt pont erről: a férjem kifordult önmagából, nem szeret már, félre jár, és mindegyik esetben 2 évesnél fiatalabb a gyerek. Tényleg nem minden esetben igaz, de szerintem elég sokszor.
A harmadik tényező szerintem, hogy sokan a túl tökéletesre várnak, és ha valami kis hibát is felfedeznek a másikban, akkor azonnal lépünk. Sok ember fejében meg sem fordul, hogy a problémát megpróbálják helyrehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!