Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Váltál közös megegyezéssel és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Váltál közös megegyezéssel és ügyvéd nélkül? Adnál tanácsot, hogy hogyan csináljuk?

Figyelt kérdés
Köszi.
2012. aug. 9. 21:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

A keresetet a felperes írja csak alá.

Ha egyezséget is benyújtotok (ajánlott), akkor azt természetesen mindketten.

Hogy meddig tart, az attól függ, hogy egy tárgyaláson el tudnak-e választani, vagy kettő kell. Ennek törvényi feltételei vannak.

Ha külföldre megy, akkor a távollétében is elvileg kimondják a válást, de akkor semmiképpen sem fogják ezt az első tárgyaláson megtenni, hanem halasztani fognak, hogy hazajöhessen.

Az illeték 30.000,-, ezt illetékbélyegen, a kereseten kell leróni.

2012. aug. 9. 22:07
 12/21 anonim ***** válasza:

A közös megegyezésnek pont az a lényege, hogy nem kell pereskedni, tehát nem kell ügyvédeket fizetni sem, feleslegesen.

Netről is lehet letölteni mintát a közös megegyezéshez, és azt számítógépen szépen ki lehet tölteni.

2012. aug. 9. 22:58
 13/21 anonim ***** válasza:

A mintákkal vigyázni kell, azóta nyolcszor minimum változott a csjt és a pp is.

És a bontás mindenképpen "pereskedés", mivel ez egy peres eljárás.

2012. aug. 9. 23:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Szia , a papirokat mindket felnek ala kell irni.Ha te vagy a felperes azaz aki beadja a valokeresetet akkor az alperesnek nem kotelezo megjelennie ha nem tud.Viszont igy idő mire kimondjak a valast.Ha van kisgyerek de mar bizonyitottan tobb mint 2 eve nem eltek egyutt akkor birosagtol fufgg hogy egy vagy ket targyalas lesz.Most valtam el februar 3-an,ket kiskoru gyermek van,de mivel mi mar bizonyitottan nem elunk regota egyutt,sot egy orszagban sem,1 targyalassal kimondtak a valast.Ugyved nem kotelező.
2012. aug. 10. 08:23
 15/21 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok.Nalunk alakelett irni mindkettonknek
2012. aug. 10. 08:24
 16/21 anonim ***** válasza:

Na szóval, én pont benne vagyok.

1, vagy te írsz, vagy irathatsz egy ügyvéddel keresetlevelet (ez nem jelenti azt, hogy fel kéred, téged képviseljen! Csak megírja a papírt, kifizeted és kész, én így csináltam), amire rá kell ragasztani a 30000 illetéket. Aki beadja, az a felperes, neki kell az illetékről gondoskodni... És csak neki kell a keresetlevelet aláírni.

2, megkapjátok az idézést, ide már elvihetitek a megegyezéses papírt, amiben mindent elosztotok, tételesen leírva, ezt mindkettőtöknek alá kell írnia, plusz 2 tanú, vagy ügyvéddel ezt is meg lehet csináltatni.

Ha nincs gyerek, már itt elválasztanak, ha van, akkor elhalasztják, és kérned kell írásban a per folytatását (ezt is meg csináltathatod ügyvéddel). Miután ez beérkezik a bíróságra, 30 napig nem nyúlhatnak hozzá, és csak azután tűzhetnek ki még egy tárgyalást, ahol már biztos szét választanak titeket.

Kb ennyi.

2012. aug. 10. 10:00
 17/21 anonim ***** válasza:
Én már túljutottam rajta ügyvéd nélkül, de ha fennáll a veszély, hogy később ellenségeskedés lesz, inkább ügyvéd, mert különben jön a perújrafelvétel, polgári per. Az ügyvéd biztosítja, hogy a döntés végleges és megtámadhatatlan legyen. Óvatosan!
2012. aug. 10. 18:36
 18/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon köszi! :)
2012. aug. 10. 20:57
 19/21 anonim ***** válasza:

Lehetséges, de nagyon nem ajánlom!

Barátnom így válik éppen, párjával együtt értelmes csupa szív emberek és mégis... barátnőm már bánja, hogy így kezdtek bele. Hiába tervezed el, hogy konfliktus stb nélkül váltok majd, ahogy megy előre az idő onnantól kezdve, hogy elkeztétek, olyan dolgok, érzések jönnek ki belőletek, ami új, kiszámíthatatlan, főleg ha gyerek is van.

Számtalan alkalommal néztem ezt már végig, éppen ezért kértem barátnőmet is, hogy ügyvédet is vonjanak be, sajnos nem hallgatott rám, most már ő is tudja, hogy ez hiba volt.

2012. aug. 11. 15:04
 20/21 anonim ***** válasza:
Mi is ügyvéd nélkül váltunk el, minden ment patentul, a bírónő meg is dicsért bennünket, hogy milyen körültekintően intéztük a válást.
2012. aug. 11. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!