Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váltál közös megegyezéssel és ügyvéd nélkül? Adnál tanácsot, hogy hogyan csináljuk?
A keresetet a felperes írja csak alá.
Ha egyezséget is benyújtotok (ajánlott), akkor azt természetesen mindketten.
Hogy meddig tart, az attól függ, hogy egy tárgyaláson el tudnak-e választani, vagy kettő kell. Ennek törvényi feltételei vannak.
Ha külföldre megy, akkor a távollétében is elvileg kimondják a válást, de akkor semmiképpen sem fogják ezt az első tárgyaláson megtenni, hanem halasztani fognak, hogy hazajöhessen.
Az illeték 30.000,-, ezt illetékbélyegen, a kereseten kell leróni.
A közös megegyezésnek pont az a lényege, hogy nem kell pereskedni, tehát nem kell ügyvédeket fizetni sem, feleslegesen.
Netről is lehet letölteni mintát a közös megegyezéshez, és azt számítógépen szépen ki lehet tölteni.
A mintákkal vigyázni kell, azóta nyolcszor minimum változott a csjt és a pp is.
És a bontás mindenképpen "pereskedés", mivel ez egy peres eljárás.
Na szóval, én pont benne vagyok.
1, vagy te írsz, vagy irathatsz egy ügyvéddel keresetlevelet (ez nem jelenti azt, hogy fel kéred, téged képviseljen! Csak megírja a papírt, kifizeted és kész, én így csináltam), amire rá kell ragasztani a 30000 illetéket. Aki beadja, az a felperes, neki kell az illetékről gondoskodni... És csak neki kell a keresetlevelet aláírni.
2, megkapjátok az idézést, ide már elvihetitek a megegyezéses papírt, amiben mindent elosztotok, tételesen leírva, ezt mindkettőtöknek alá kell írnia, plusz 2 tanú, vagy ügyvéddel ezt is meg lehet csináltatni.
Ha nincs gyerek, már itt elválasztanak, ha van, akkor elhalasztják, és kérned kell írásban a per folytatását (ezt is meg csináltathatod ügyvéddel). Miután ez beérkezik a bíróságra, 30 napig nem nyúlhatnak hozzá, és csak azután tűzhetnek ki még egy tárgyalást, ahol már biztos szét választanak titeket.
Kb ennyi.
Lehetséges, de nagyon nem ajánlom!
Barátnom így válik éppen, párjával együtt értelmes csupa szív emberek és mégis... barátnőm már bánja, hogy így kezdtek bele. Hiába tervezed el, hogy konfliktus stb nélkül váltok majd, ahogy megy előre az idő onnantól kezdve, hogy elkeztétek, olyan dolgok, érzések jönnek ki belőletek, ami új, kiszámíthatatlan, főleg ha gyerek is van.
Számtalan alkalommal néztem ezt már végig, éppen ezért kértem barátnőmet is, hogy ügyvédet is vonjanak be, sajnos nem hallgatott rám, most már ő is tudja, hogy ez hiba volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!