Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válófélben lévő/elvált 2...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válófélben lévő/elvált 2 gyermekes anyák véleményét keresem! Hogyan lehet "túlélni"?

Figyelt kérdés
Hogyan lábaltatok ki egy házasságból, lakás nélkül egy fizetéssel, 2/több gyermekkel ? Véleményeket, tapasztalatokat várok.Előre is köszi.

2012. júl. 17. 00:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én az egyik gyerek vagyok, de azért válaszolok, hátha ez is hasznos lesz azért:)

Én 13 éves voltam, a húgom meg 9, mikor elköltöztünk egy hatalmas, kertes házból egy másfél szobás panelbe hárman. Ami azt illeti nekünk könnyű volt a "leválás", ugyanis apukám alkoholista, mindig is az volt, azért jöttünk el, mert már agresszív is volt, amit meg azért nem lehet már elviselni.

Hát nem akarok hazudni, baromi nehéz. A hónap végén már nem igazán van választás, hogy mit együnk, meg ugye anyu rengeteget dolgozott/dolgozik, hogy legyen egy kis pénzünk, és ezt a húgom nagyon nehezen élte meg, mivel világ életében anyás volt. Meg azért furcsa átállni a "minden héten vásárlok valami göncöt" módról a "veszünk ha tönkremegy"-re. De egyébként jól megvagyunk, szeretjük egymást:) Jó, hogy bezárhatjuk az ajtót nyugodtan, békesség van.

Gyerektartás nincs, hitelek vannak, ezek is nehezítik anyukám dolgát, de már nem akar semmin vitatkozni apával, szerintem a háta közepére kívánja már az egészet.

Jelenleg mondjuk nem panaszkodhatunk, ugyanis van egy nagyszerű barátja, akivel nagyon jól elvannak, és segít is nekünk amiben tud:)

2012. júl. 17. 00:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt lehagytam, hogy már 17 vagyok, szóval elég sok idő eltelt azóta:)
2012. júl. 17. 00:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem annyiban volt más helyzetem, hogy volt saját lakásom. izont annyiban nehezített helyzet volt, hogy a kicsi éppen csak megszületett. Alig volt másfél éves, amikor visszamentem dolgozni, mert a gyed nem sok mindenre volt elég. Én osztok szorzok,tervezek, mit hogy csináljunk, a gyerekek pedig megtanulták a nem-et. Leszoktunk arról, hogy fogyasztók legyünk, azt vásárolunk, amire szükségünk van.
2012. júl. 17. 06:29
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
nem értem miért bízzátok rá magatokat egy pasira, minden vagyon nélkül..ezt sosem fogom megérteni.
2012. júl. 17. 11:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak egy gyerekem volt amikor elváltam.Vettem egy kicsi házat hitelre.12 órás műszakban dolgoztam a kislányom hol ennél hol annál aludt ha éjszakás voltam.Kifizettem a hitelt a rezsit .Hónap közepétől nem volt pénzem.Borzasztó volt ,sokszor én nem nagyon ettem .A lányomnak megvettem a reggelire és tízóraira valót.Sokszor 100 ft-tal mentem a boltba.Az óvodában kapott ebédet,uzsonnát.Ha beteg volt a gyógyszereket megvettem de akkor még hamarabb pénz nélkül maradtunk.Kivülről senki nem látta a nyomorom.Kölcsönkérni nem volt kitől.Mai napig eszembe jut,annyira nehéz volt és még megosztani sem tudod senkivel.Kétségbeejtő helyzet.
2012. júl. 17. 13:19
 6/10 anonim ***** válasza:

kedves 11:42-es senki nem írta hogy minden vagyon nélkül csak azt hogy lakás nélkül. Ha lenne is félretett pénze, azt felélik egy idő után kinek vannak manapság milliós megtakarításai? Pláne anyaként.

És nem a férjére bízzák magukatvakon, hanem amikor kenyértörése kerül a sor, áltlaában a nő húzza a rövidebbet: az ő fizetése esik ki ha GYEsen van, neki lesz bizonytalan az élete gyerekkel mert lehet nem kell majd sehova dolgozni, és ő van jobban kiszolgáltatva anyagilag ugyanis mindennek a tetejébe átlagban csak ötödével keresnek rosszabbul a nők ma Magyarországon mint a férfiak.

Könnyű úgy nézni, hogy üres zsebbel odacuccol a pasihoz, aztán szül egy gyereket aztán meg ha baj van a nő a hibás mert nincs semmije. Persze. A normális nők többsége dolgozik gyerekvállalás előtt, GYES után mégsincs talomban egy háza és félretett pénze senkinek vagy csak nagyon nagyon keveseknek ha baj lenne.Neked van, azért beszélsz olyan magas lóról?

2012. júl. 17. 14:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
4.-nek.A gyereket a férjjel együtt vállaljuk,válás után az apukák letudják egy csekély gyerektartással a gyerek dolgot.Én is eltudom tartani magam de egy fizetésből egy vagy két gyereket eltartani szinte lehetetlen.Neked biztos sztár szakmád van és gondolom saját lakásod és félretett pénzed.Gratulálok.Az ilyen magabiztos emberkék marha nagy pofont szoktak kapni az élettől és utána vissza vesznek az arcukból.
2012. júl. 17. 15:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos gyerektartásra nem számíthatok de ez hosszú történet. Még nem "vágtam bele" semmibe de látom, hogy a gyerekek és én is boldogtalanok vagyunk, persze nem volt mindig így (egyébként ő a gyerekek "mostoha apja")de szeretnék nekivágni és elköltözni végre ami sajnos lakás nélkül 1 fizetéssel nem lesz könnyű, de nekem megéri ha békében ülhetünk otthon és nyugodtan alszunk el. Viszont a nagy gyerekem annyiban támogat, hogy most kezd el majd levelező suli mellett dolgozni, így 2 fizetéssel "könnyebb lesz" elköltöznünk.
2012. júl. 19. 00:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Sok sikert nektek!Biztos jobb lesz,egy rossz kapcsolatnál még ez is jobb.
2012. júl. 19. 06:44
 10/10 anonim ***** válasza:
A többi válaszadó már leirta amit én is irtam volna. Az biztos hogy nagyon nehéz lesz, de a nyugalmunk megért ennyit. Kitartást!
2012. aug. 13. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!