Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
21 hetes terhes vagyok az élettársam itt hagyott egy hónapja, és most ugy néz ki hogy az apaságit sem akarja alá irni. Ha megszületik a baba mit tudok tenni hogy a nevére kerüljön? Ő is szerette volna a picit. Akkor.
Jogász válasza:
1. Apaság megállapítása iránt kell majd pert indítani - Gyámhivatalhoz kell menni érdeklődni.
2. A bírói gyakorlat szerint 3 éves kor alatt valóban az van, hogy az apa nem viheti el a gyereket, sok-sok gyakorlati okból: elsősorban a gyermek napirendje, a megszokott környezete, érzelmi egyensúlya, vagy a pelenkázás-fürdetés, hasonlók gyakorlata és rendje miatt, hogy ezekből ne zökkenjen ide és oda.
3. A DNS-vizsgálatot orvosszakértői iroda végzi. Per esetén a gyerek a felperes, a vizsgálat költségét ezért az alperes (a lelépett apuka) szokta előlegezni. Maga a vizsgálat eredménye akkor is csak 1 az értékelendő bizonyítékok közül. Ha nem egyezik bele, nem megy el, stb, akkor lehet az egyéb bizonyítékok alapján (tanúk, okiratok) is dönteni.
4. A nevére íratás az egy külön dolog, eljárás, ha tiltakozna a névviselés ellen.
Jó lenne, ha a Gyámhivatalt már most fölkeresnéd és érdeklődnél. Vagy a lakóhelyed szerinti bírósági panasznapon is érdeklődhetsz. És az Igazságügyi Hivatalnál is. Ilyen a megyeszékhelyeken szokott lenni, de nem muszáj utazgatni: írhatsz is nekik.
De mindenképpen lépj, és már most!
Remélem, segíthettem.
A párommal mi is közösen akartuk a babát. Minden nagyon szép és jó volt terhesség előtt, alatt, születés után is 10 napig. Aztán valahogy megkettyent a drágám, mert azt mondta, hogy pár órára hazamegy a szüleihez segiteni. A lányom 16 hónapos és ezalatt az idő alatt 4-szer látta.
A születésnapján bukkant fel, hogy ne haragudjak rá, szeretné újra kezdeni! Azt, amit be sem fejeztünk, vagy nem értettem teljesen, hogy mit kérdez, ezért elhajtottam a francba, de a lányát természetesen láthatná, ha akarná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!