Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Váláskor van e joga a házastár...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Váláskor van e joga a házastársnak a másik fél számláján lévő összeg felezéséhez, ill. megosztásához? Igaz, hogy nem tud róla, hogy van, de talán kérheti a bíróságot, hogy nézzenek utána?

Figyelt kérdés

Vagy érdemes előtte kivenni azt és így gyakorlatilag nem tud róla senki? Igaz eddig se tud róla a másik fél. Ugyanis van egy befektetésem valamilyen kamatra ami majd valamikor lejár.

Valamint vagy egy másik folyószámlám is, azon pedig nincs sok pénz.

2012. márc. 19. 16:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen, ha kiveszem az összeget, akkor egy kis idő múlva az már nincs is. Akár el is ihattam, vagy elkártyázhattam. De el is veszíthettem akár, mert valaki lenyúlta a táskámból. Akármi is lehetett vele.

Válás még nincs elindítva, majd ezután valamikor. Jó pár éve vagyunk már így. Még egy darabig így is marad. Addig pedig el is tűnhet az a pénz.

2012. márc. 20. 13:38
 12/17 anonim ***** válasza:
53%
Mindenesetre azért szerintem gondolkodj el azon, hogy tényleg te dolgoztál meg egyedül azért a pénzért, és valóban jogosnak érzed, hogy téged illet, vagy csak ki akarsz szúrni az asszonnyal. Ha az asszony csak herdálta a pénzedet (és ez nem azt jelenti, hogy háztartásbeli volt, mert az igenis munka), akkor emberileg jogos, hogy magadnak akarod a pénzt. Ellenkező esetben viszont mélyen szégyelld magad!
2012. márc. 20. 14:07
 13/17 anonim ***** válasza:
A lényeg az, hogy a válás elindításáig tüntesd el a pénzt. Viszont ha ő adja be a válópert és megnevez egy időpontot, hogy mikor szűnt meg a vagyonközösség és neked akkor még a számládon volt, akkor megszívtad.
2012. márc. 20. 14:37
 14/17 A kérdező kommentje:

Már vagy 6 éve külön élünk. Ezért a pénzért én dolgoztam meg én spóroltam össze.

Viszont a házat mi építettük és ő még csak a munkaerejét se nagyon adta bele. Nem azt mondom, hogy amit csinált az semmi, de amikor a kezébe adtam a telefont és mondtam, hogy mondja be, hogy hozzanak még 10 mázsa cementet, akkor azt mondta, hogy ő ezt nem csinálja. Bakfitty.

2012. márc. 20. 15:14
 15/17 A kérdező kommentje:
valamint ő lakik azóta a házunkban. Amihez mint írtam sokat nem adott hozzá. Én csak a gyerekek miatt vagyok türelmes most. Elsőként rájuk gondolok. Különben már rég kijjebb rugaltam volna.
2012. márc. 20. 15:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Ismerős ez a helyzet.

Viszont ha hat éve külön éltek, akkor a vagyonközösség már hat éve megszakadt, tehát amit azóta spóroltál pénzt, az különvagyon. Öt évnél régebbre pedig az apech sem vizsgálódik. Ettől kezdve tehát az a feladatod, hogy tudd bizonyítani, hogy hat éve külön kasszán vagytok. A ház más kérdés, sajnos hiába nem mozdította a kisujját sem érte, ha a házasság alatt épült, akkor közös, kivéve az a rész, ami személyes ajándékból vagy örökségből származik.

2012. márc. 21. 07:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Stimmel. Pappíron csak idén januártól vagyok külön. Így érdekes, hogy épp mit mondjak majd.

Mivel itt olcsóbb kérdezősködni mint egy ügyvédnél, így itt kezdtem az egészet. Lehetnek olyan kérdések amik eszembe se jutottak és itt felmerülnek. Akkor az ügyvéd órabérét is meg tudom spórolni, ha jól felkészülök. Hmm.

Köszönöm a válaszokat.

2012. márc. 21. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!