Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Alig egy éves házasság után mire számíthatok válásnál? Vagyonmegosztás.
ÉN úgy tudom, hogy az együttélés kezdetétől számít a közös vagyon. Ha 1 éve vagytok házasok, de bizonyítani tudja, hogy azt megelőzően 10 évet együtt éltetek, akkor 11 év számít.
Ennek ellenére, ha valami a te különvagyonodat képezte, akkor az az is marad. A használati tárgyak, bútorok jó kérdés, mert én úgy tudom, azok 10-15 év múlva közössé válnak (ha jól emlékszem).
"A használati tárgyak, bútorok jó kérdés, mert én úgy tudom, azok 10-15 év múlva közössé válnak (ha jól emlékszem)."
Nem, nem nem!!!! Ez egy tipikus félreértelmezés, minden válásos-vagyonmegosztásos kérdésnél valaki beírja válasznak.
"Hogyan nem lesz 15 évi együttélés után közös a különvagyon?
Mai témánk egy alapvető, a köztudatban élő tévhitet szeretne eloszlatni. Nagyon sokan gondolják azt, hogy 15 évi házasság után közös tulajdonná válik a másik fél ingatlana.
Nem tudni, ezt mire alapozzák, de tény az, hogy rengetegen gondolják így. Sokan meg vannak győződve arról, ha már legalább 15 éve együtt élnek férjükkel/feleségükkel, akkor 15 év után a férj/feleség különvagyonát képező lakás a másik tulajdona is lesz, kizárólag azon az alapon, hogy 15 éve házasságban élnek.
Nos, ki kell ábrándítanunk ezen embereket, mert 15 évi házasság után „csak úgy” nem lesz közös a másik házastárs különvagyona. De akkor mégis miért gondolja így oly sok ember? Mi ennek a tévhitnek az alapja? Feltehetően a Családjogi törvény azon rendelkezése, mely úgy szól, hogy „azon a különvagyonhoz tartozó vagyontárgyak, melyek a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgyak helyébe lépnek 15 évi házassági együttélés után közös vagyonná válnak”. Ezen első hallásra talán nehezen értelmezhető rendelkezésnek az egyik legfontosabb része az, hogy csak 15 évi házassági együttélés után válnak közössé bizonyos vagyontárgyak helyébe lépett tárgyak. Azaz az élettársi együttélés, még ha több mint 15 éve is áll fenn, nem keletkeztet közös tulajdont."
folyt köv. a cikkben..
akkor vagy jó helyzetben, ha tudod igazolni, hogy megvolt az örökség-készpénzed, amiből vásároltál.
Nyilván ő bizonygatni fogja, hogy ő is keresett a házasság alatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!