Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Páromnak pillanatnyilag nincs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Páromnak pillanatnyilag nincs munka helye ezért nem tud gyerek tartást fizetni. Én táppénzen vagyok ilyenkor lehet valamilyen halasztást kérni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 12:51
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

4 éve váltak el azóta rendszeresen fizette a gyerek tartást.

Nincs szándékunkban ki bújni a gyerek tartás fizetési kötelezettség alól,csak pillanatnyilag meg él hetési gondjaink vannak.Igen már fél éve az élet társa vagyok!

2012. jan. 27. 13:27
 12/15 A kérdező kommentje:
a két gyerekre havi28000 Forintot.
2012. jan. 27. 13:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
7-es válaszoló rosszul tudja, már 1 hónap elmaradása miatt is mehet bíróságra az anya, viszont visszamenőlegesen max. 6 hónap tartozást lehet követelni, tehát ha anya teszem azt 1 év után menne bíróságra nem fizetés miatt, akkor is csak 1/2 évre visszamenőleg hajtják be. Haladékot nem adnak gyermektartással kapcsolatban, ez szerintem érthető. Viszont ha anya nem engedi látni a gyerekeket, és a láthatásról van végzés, akkor minden egyes alkalommal, amikor elmarad a kapcsolattartás, tanúkkal tegyetek bejelentést a gyámhatóságon. Majd ha kapja az egyre nagyobb pénzbírságot, megjön a kedve ahhoz hogy engedje a gyerekeket. Legvégső esetben a rendőrségen is fel lehet jelenteni ezért, mert a kapcsolattartás akadályozása kiskorú veszélyeztetésének minősül. Ami bűncselekmény. Remélem, hogy minél hamarabb rendeződik az anyagi helyzetetek.
2012. jan. 27. 15:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Másik. Ha a párod munkanélkülin, te táppénzen vagy, kérhetitek a bíróságon a gyermektartásdíj csökkentését a megváltozott körülményekre való tekintettel. Viszont akkor úgy korrekt, hogy ha rendbe jöttök, akkor újra magasabb összeget fizet a párod.
2012. jan. 27. 15:47
 15/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Ahogy Írtam természetesen nem akarunk ki bújni a kötelezettség alól!Remélhetőleg a jövő hónaptól már tudjuk a meg ítélt gyermek tartást fizetni!

2012. jan. 29. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!