Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt olvastam hogy a bíróság semmisnek veheti a házassági szerződést válás esetén, ha az sérti a jó erkölcsöt. Pontosan mit takar ez a mondat?
Nálunk pl az volt, hogy a férjem lényegesen jobb anyagi körülményekkel rendelkezett, mint én, tehát teljesen logikus, és jogos dolognak tartottuk mindketten a házassági szerződést, mert így tisztáztuk, hogy ő hozta a házat, autót, nyaralót, ilyesmit a házasságba. Ezeknek kell benne szerepelni.
Persze, apósék még beleírattak olyanokat, amik sértik a jó erkölcsöt, ezért férjemmel azokat kihúzattuk, azt nem írtam volna alá semmiképp. Pl:
- válás esetén a gyermekről le kell mondanom
-nevezze meg párom, hogy melyik szobákat használhatom a házban
- nevezze meg párom, milyen háztartási munkákat kell elvégeznem nap, mint nap
- halála esetén mindenről le kell mondanom
- nevezze meg férjem, azt a maximális összeget, amellyel a szüleimet támogathatjuk, ajándékot vehetünk nekik.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, már régen volt. Egyébként párom sem látta előtte, komoly balhé volt belőle. Azóta is "szuper jó" a viszony apóssal meg anyóssal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!