Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérhetik a gyerektartás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérhetik a gyerektartás csökkentést?

Figyelt kérdés
2 éve váltam el a volt férjemtől,aki azóta újra nősült.A bíróságon 20% gyerektartásban állapodtunk meg(30 000ft).Azóta állítólag romlott az anyagi helyzetük és kérte hogy mérsékeltessük.Igaz nekem több a keresetem mint a volt férjemé,de én nem akarok lemondani a gyerek jussáról.Múlt hónapban született meg a közös gyerekük.Ilyenkor csinálnak környezettanulmányozást is?
2009. ápr. 30. 15:44
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Ezt neki kell kérni, de ha született még egy gyermeke akkor ha kéri csökkenteni fogják neki amúgy is az újgyerek miatt.
2009. ápr. 30. 15:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudom,nem is én akarom kérni,de úgy tudom nem kapják meg mivel csak 1 gyerekük született még.Fenyegetőzik hogy kér környezettanulmányozást.Ezt nem tudom mit takar.
2009. ápr. 30. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A környezettanulmány ebben az esetben azt méri fel, hogy ha csökken a gyermektartás összege, vajon mennyire érinti hátrányosan a ti közös gyereketek életét. Vagyis, ha te viszonylag jól keresel, akkor a csökkenés következtében sem szenved hiányt az alapvető dolgokban (ruházkodás, élelmezés, iskoláztatás/óvodáztatás, fűtés, és egyéb) a gyerek...
2009. ápr. 30. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
De jó fej, hogy "fenyegetőzik"...arra nem jött még rá, hogy ezzel a saját gyerekétől vesz el, nem pedig tőled?
2009. ápr. 30. 17:52
 5/7 anonim ***** válasza:
39%

ne aggógj,jár a gyereknek a 20%.

Szép pasi mondhatom a férjed,minek csinált még egy gyereket,ha az elsőről sem tud gondoskodni!

Az ilyennek nem szabadna engedni gyereket vállalni,nemrégis itt sírt egy pasi,hogy 2 évig nem fizetett semmit,most meg árverezik,aztán még a volt nej volt a szemét!Nagyon is helyes,hogy már börtönbüntetést is kaphat aki nem fizet!Ideje lesz az "apukáknak"komolyan venni a kötelességüket!

2009. ápr. 30. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen kérhet gyerektartás csökkenését! Ha igazolni tudja, hogy jövedelme nem fedezi a költségeket, akkor egész jól esélye van, hogy meg is kapja. Egyébként eddig is gondoskodott a gyermekéről,ha fizette a gyt-t. Azonban most 2 gyerekről van szó, és ugyan annyi jár mind a kettőnek. Azt nem lehet a szemére vetni, miért született még egy gyereke...
2009. ápr. 30. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem leszek népszerű de kíváncsi lennék a másik oldalra is.

A szituáció ismerős csak itt én vagyok az új feleség egy közös gyerekkel.Mi nem kértünk csökkentést (még),de ideje lenne.A gyerektartásból és családi pótlékból a két gyerek nem sokat "lát",ellenben a gyerektartás mellett nem kevés pénz "folyik ki" zsebpénzre,ruhára,iskolára,...

Gondolom ott sem úgy működik ,hogy az apa odaadja a 30000-et

és utána elégedetten hátradől.

2009. máj. 1. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!