Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eltűrnéd az exedtől a zsarolást ilyen helyzetben?
pontosítom az eddigi válaszomat, és ez még inkább megerősíti, hogy ne várj a bíróságra menéssel kedves kérdező, mivel a gyerektartás hat hónapra visszamenőleg és a jövőre nézve érvényesíthető.
Visszamenőleg hat hónapnál hosszabb időre gyerektartás csak akkor érvényesíthető, ha a jogosultat a követelés érvényesítésében mulasztás nem terheli.
ez azt jelenti, hogy ha hat hónapnál hosszabb ideig nem indítottad el az érvényesítési folyamatot, akkor utána már nincs a törvényi alapesetnél (hat hónap) több keresnivalód.
08:24
Hogy ütötte el a vonat?
Hogy került a sínre?
08:38 ott van, odaírta, Isten tette oda XD Amúgy olyan naivak vagytok a gyerektartást azt nem kerüli el, aki nem akarja...
Kérdező, ha pénzügyileg függsz valakitől, annak sajnos megvan az ára :( Még ha kellemetlen is, mert a volt férjed, akkor is, ezt be kell nyelni. Az élet nem mindig igazságos, sőt, elég ritkán.
Én úgy érzem, több helyen is tévedésben vagy.
Az első tévedés, hogy a gyereknek jobb lenne az apja nélkül. Ez biztosan nincs így, neki viták, veszekedések, tisztázatlan helyzetek nélkül lenne jobb, de mindkettőtökre szüksége van.
A második, hogy ha megalkuszol, játszol, akkor majd jobban jársz pénzügyileg. Egy ideig lehet ezt próbálni, ám akkor is ajánlom, tűzz ki egy konkrét határidőt, amihez tartod is magad. Erről persze szólj az exnek is. Tudja mihez tartani magát.
Nekem úgy tűnik, ez az apuka nem felnőtt, nem képes a felelősségvállalásra, másokat hibáztat, ő egy nagy gyerek. Ha továbbra sem lesz rajta külső nyomás, te is így bánsz vele, nem is fog egyhamar megváltozni, mert úgy tűnik, magától nem akar, kényszer pedig nincs ami miatt meg kellene tennie.
Köszönöm a válaszokat.
Úgy látom, kicsit félreérthető a dolog: nem a rendszeres havi gyerektartásról van szó, ezzel kapcsolatban már voltam bíróságon, és tudom, hogy muszáj lesz neki fizetni. De ezt csak a havi fizetéséből vonhatják le, ami pedig nem egy nagy összeg. Most viszont állítólag örökölt egy csomó pénzt (ami lehet, hogy kamu, de van rá esély, hogy nem), és azt ígéri, fog adni belőle (nem magától –én hívtam fel rá a figyelmét, hogy azért a gyerekének is jár abból a pénzből). Tehát erről van szó: egy nagy összegű pénzről, ami óriási segítség lenne, viszont félek, hogy ennek „ára van”.
"Az első tévedés, hogy a gyereknek jobb lenne az apja nélkül. Ez biztosan nincs így, neki viták, veszekedések, tisztázatlan helyzetek nélkül lenne jobb, de mindkettőtökre szüksége van."
Én együtt éltem vele, és kb. az összes energiám arra ment el, hogy megpróbáljam tisztázni ezeket a tisztázatlan helyzeteket, de mindig mintha betonfalba ütköztem volna -így nem csoda, ha mostanra feladtam a reményt. A másik dolog: tudom, hogy van neki egy előző kapcsolatából még egy gyereke, akivel teljesen megszakadt a kapcsolata, és ezért a gyerek anyját hibáztatja, aki állítólag direkt ellene nevelte. De még a gyereket is(!) szokta szidni, amiért utolsó találkozásukkor furán nézett rá (biztos utálja, mert hallgatott az anyjára...), meg mert miért nem keresi ő, hisz már nagykorú, vagy legalábbis kamasz (nem tudom pontosan, én sosem találkoztam vele).
Tehát azért írtam ezt le, mert biztos vagyok benne, előbb-utóbb az én gyerekemtől is ugyanígy el fog fordulni, és úgy gondolom, akkor már inkább előbb, mint később. Még csak 4 éves, talán most még könnyebben túljutna azon, ha "eltűnne" az apja, mint ha 10+ évesen történne ugyanez. Bár lehet, hogy tévedek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!