Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös felügyelet, hallottatok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös felügyelet, hallottatok róla? Állítólag most szavazhatják meg törvényként! Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés
Nincs info-m, várom ha vki tud róla bármit!
2011. szept. 16. 14:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%

A közös felügyelet nem azt jelenti,hogy egy hét itt,a másik ott. Hanem,amit az egyik válaszoló is írt. Nincs korlátozva a láthatás,a kapcsolattartás. A fontos dolgokban a szülők közösen döntenek,a gyerek akkor megy a másik szülőhöz,amikor akar .(Persze közös megbeszélés szerint).

Ilyen törvényt biztosan nem hoznak.

Én inkább a válást szigorítanám meg. Az anya ne csak a gyerekkel törődjön,hanem a férjével is. Ne bontsák fel a házasságot minden semmiségért. A ne tartsanak szeretőt,azzal a jelszóval,hogy már nem boldogok,a nők sem. Az pedig tévedés,hogy egy nem tökéletesen műküödő házasságban a gyerek boldogtalan lesz. Ha nincs állandó,hangos veszekedés,mindketten törődnek a gyerekkel,akkor a gyereket nem érdekli,hogy a szülei mennyire boldogok. Neki mind két szülőjére szüksége van. A válás sokkal nagyobb lelkitörést okoz,mintha együtt maradnának a szülők.

A bírói gyakorlaton pedig változtatnák. Tartsák be a törvényt: ne az anyán annak ítéljék minden esetben a gyereket,hanem annak,aki alkalmasabb a nevelésére. Sok esetben ez az apa.

Nem vagyok elvált,de tapasztalatom ez.

2011. szept. 16. 15:09
 12/22 A kérdező kommentje:
törvényt vagy módosítást nem találtam, csak ennyit [link]
2011. szept. 16. 15:15
 13/22 anonim ***** válasza:
47%

15:09 nagyon furcsa a felfogásod... inkább szenvedjen a szülő egy rossz házasságban, csak hogy ne kelljen a gyereknek átélni egy válást? Ez nevetséges, miért kéne feláldozni magukat?? Egy gyerek sem hal bele a szülei válásába (vagy egy normális gyerek sem), azért ez nem a világ vége... ha a szülők normálisak, úgyis tartja a gyerek a kapcsolatot mindkét szülővel!!

Bocsi az OFFért:)

2011. szept. 16. 15:34
 14/22 anonim ***** válasza:
48%
Én örülnék neki, ha ténylegesen alkalmaznák is ezt a gyakorlatot. Én elvált szülők gyereke vagyok és nincs is annál rosszabb, mint amikor a gyereknek a szülei között kell választani. Ha valaha is elválunk a férjemmel, biztosan ezt a megoldást fogom választani, mert igazán jó ember és nagyon szereti a gyerekeket, ők is az apjukat. Miért tenném tönkre 4 ember életét, ha így is meg lehet oldani?! Szánalmasnak tartom azt a nőt, aki a gyerekkel zsarolja a férfit, hogy vele maradjon.
2011. szept. 16. 15:46
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

ismerősömék évek óta így csinálják! 2 kislánynak apánál és anyánál is ugyanolyan és ugyanakkora szobája van! Aranyosak a lányok, szülők nem szidják a másikat mégis úgy utálják egymást mint a sza.rt...

Rájöttek hogy nem nevelnek lelkisérült gyereket ha nem azt hallják a lányok, hogy apád iszik mint a gödény és a haverjai fontosabbak mint mi, vagy azt hogy anyád egy ku.rva mert lefeküdt xy-nal...

2011. szept. 16. 17:41
 16/22 anonim ***** válasza:
37%

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:34

Te sem elvált szülők gyereke vagy!

Nincs gyerekként ettől rosszabb mint a válás! És igenis mivel gyereket vállaltam és ezzel az jár, hogy nem én vagyok az első! Ha a gyerek normális lelki fejlődésében az segít, hogy apa és anya (ha szar házasságban is de) együtt maradjanak akkor maradjanak!

Ez nem érvényes agresszív vagy alkoholista erkölcstelen szülőkre!

Én ha ne adj' isten nem szeretném a Páromat már se hagynám ott mert ha van gyerek, akkor gyerek vállalás már nem arról szól hogy tök boldog az élet és ha már nekem nem jó a Párom vagy unom a kapcsolatot vagy csak már nem szeretem és más kéne, akkor tipli... Lehet normálisan egymás MELLETT (nem egymással!) élni! Nekem a Fiam érdekei az elsők! Ha az Ő érdeke az hogy apa és anya (külön szobában) de mellette álljanak, akkor apa és anya ott kell hogy álljanak!

2011. szept. 16. 17:48
 17/22 anonim ***** válasza:
44%

Egyetértek a 17.48-assal. Az én szüleim is elváltak,mert apám sokat dolgozott. Este már nem volt energiája szórakozni,társaságba járni stb. Anyám emiatt nem volt boldog vele. Keresett magának egy szeretőt,aki "boldoggá" tette. Csakhogy ez a boldogság is véget ért,és jött a következő. Még kiskorúak voltunk,ezért a bíróság szokás szerint anyánknak ítélt. Pedig mi apával akartunk lenni.

Alig vártuk,hogy találkozhassunk vele. Felnőttként azt mondom,hogy anyám önző volt,csak magára gondolt,a családra és a gyerekeire nem.

Akinek az ilyen boldogság fontosabb,az ne szüljön gyereket.

2011. szept. 16. 19:10
 18/22 Ildegonda ***** válasza:
78%

A gyerek fejlődésében az nem segít, ha anya és apa szar házasságban élnek.

Kéretik észnél lenni :((

2011. szept. 16. 19:11
 19/22 anonim ***** válasza:
46%
Nem engedném, hogy aki kicsapongó házasságban él az gyereket csináljon/szüljön.
2011. szept. 16. 20:41
 20/22 anonim ***** válasza:
56%

"kéretik észnél lenni"

Szar házasságot ne úgy értsd, hogy anya és apa reggeltől estig gyilkolja egymást és ha elmennek egymás mellett bokán rúgják egymást! Csakhogy a másik tudja, hogy én haragszom!

Szerintem 2 felnőtt ember aki anno szerette egymást és gyereket vállalt tud kulturáltan élni egymás mellett! Változnak a feltételek de nem kivitelezhetetlen!

Az elején természetesen ott van a harag a sértettség, de jobb ha ezeket időben beszéljük meg és nem megcsaljuk a másikat... A legtöbb elmérgesedett kapcsolathoz hozzátartozik az is hogy nem beszélték meg időben a "szakítást" undorodva feküdtek le a másikkal, nem merték megmondani az igazat és inkább becsajoztak/bepasiztak... Ha nem lennének ezek a megaláztatások sokkal normálisabb emlékekkel élnének az elvált szülők gyerekei!

Nekem anyámék elváltak (fater alkesz volt és egresszív személy szerint örültem mikor eljöttünk végre) de a család ketté szakadt mert Nővérem faterral maradt! Hónapokig zokogtam, hogy nincs családom! 13 éves voltam ilyen traumát átélni... (mert egy válás az trauma a gyereknek) nem fogok okozni a saját fiamnak!

Ha gyereket vállaltam akkor az élet már csak részben szól az én boldogságomról! Ott már a gyerek az első!

Nekem Apósom is mindig azért könyörög, hogyha akármi történik (Ő nagyot csalódott a Nőkben) csak a Fiam érdekeit nézzem! Ha az Ő érdeke azt kívánja hogy én a hálóban apa a nappaliban (vagy fordítva) alszik mert nem akarnak már együtt lenni mert nem szeretik egymást, akkor legyen úgy! De ne cibáljuk a gyereket! Ne csináljak a fiából hétvégi apát! Jogos!

Én se tudnám elképzelni, hogy egy ilyen jó apából mint Ő hétvégi apát csináljak kéthetente (mert én haragszom rá!)

2011. szept. 17. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!