Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás 2 gyermekkel gyerektartás nélkül?
Szituáció: Válni akarunk 7 év után, 2 gyermekünk van, 4 és 1 évesek. Lakáson hitel, de már abból nincs sok kifizetnivaló, közös tulajdon maga a lakás. Hitel alapban a feleségem nevén van, tehát azon nem kell változtatni, szóban úgy egyeztünk meg, hogy én hagyom nála a gyerkőcöket, marad nála a lakás aminek a rám eső részét a gyereke nevére íratom. Ingósággal sincs gond. Csak a megbeszéltek szerint a lakásért cserébe a feleségem lemondana a gyermektartás fizetéséről teljes mértékben, örökre. Természetesen nem sajnálom a gyereketől a pénzt, csak a "volt" feleségem nem én szeretném eltartani. Ezeket ő el is fogadja, csak az a kérdés, hogy ez most kivitelezhető valamilyen módon, vagy sem. Illetve én azt is szeretném kikötni, hogy a továbbiakban ő ne tudjon utólag igényelni gyerektartást. Ez lehetséges???
A válaszokat előre is köszönöm!
Az előző válaszolót kijavítva, azért van lehetőség arra, hogy ne fizessen - illetve egy összegben fizessen - gyerektartást. De az nem a kérdező által vázolt helyzet.
Sajnos, ahogy írták előttem is, a gyerektartáshoz a feleségednek tulajdonképpen "semmi köze". Ő nem dönthet afelől, hogy kell-e fizetni vagy sem. Gyámügyi hozzájárulást pedig biztos, hogy nem kapsz erre az egyezségre. Édeskevés a gyerek eltartásához az, hogy adsz nekik egy negyed ingatlant.
Tehát a bíróság ezt nem fogja jóváhagyni. Te belemehetsz "maszek alapon", de ha a feleséged gyerektartásért perre megy, akkor azt meg fogják neki ítélni. Még akkor is, ha neked papírod lesz tőle, hogy ő ilyet nem fog kérni. Sőt akkor is, ha a gyerekeknek a nevére írattad a rád eső felét az ingatlannak.
A jog, nagyon helyesen, a gyerek érdekét védi, és nem arra ad megoldást, hogy a szülők hogy rendezkedjenek a "gyerekek feje fölött."
Vagyis a válasz: Bírósági jóváhagyó végzést az általad ecsetelt esetre nem kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!