Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a szüleimmel? Elköltözhetek?
Szia!
Ha úgy érzed, hogy van kellő bátorságod, anyagi alapod, akkor elköltözhetsz, hiszen akkor már nem várhatod el tőlük, hogy eltartsanak.
Azért gondold meg jól, hogy mit szeretnél csinálni, mert nem lehet könnyű saját talpra állni, főleg nem egyik napról a másikra. Van hova menned? Tudnál fizetni albérletet? Iskola mellett dolgozol? Ezeket rendezd el magadban mindenképp.
Esetleg megpróbálhatnál velük beszélni is. Nem teljesen normális, hogy ennyire nem akarnak sehova engedni. Megmagyarázták már, hogy miért nem!?
-Tündérlány(17)-
azért ez így érdekes, nem engednek... miért? bizots van előzmény.
és elköltözhetsz persze, ha van mibőúl. és ha normálisak a szüleid utánad mennek, te meg örülj neki.
Köszi mindenkettőtöknek!
Van munka,és hova költözni is.De 18éves még nem vagyok ez a legnagyobb bajom.Beszélni velük?-Csak ordítozásba fulladna minden.Vagy pofonba.Félek tőlük,kisérnek az iskolába meg vissza.
Az bajuk,hogy a barátom nem egy multimilliomos és nem igazgató állásba van.Anyám ma azt mondta csomagolj össze és menj egy jó nagy k****a vagy.Miért vagyok k***a?-Mert van barátom?Tanulok?.Aztmondják ebbe a világba nincs szükségem barátokra.Üljek itthon egyek és hízzak?Elegem van én nem fogok tovább nyugtatón élni!...
Nagyon sajnálom, ami veled történik.
Én úgy tudom, hogy amíg nem vagy nagykorú, nem költözhetsz el, ha ők nem engedik, kivéve:
fordulj a területileg illetékes gyermekjóléti szolgálathoz!
Ott segítenek neked, lehet, hogy átmenetileg gyermekek átmeneti otthonába kell költöznöd, de az is csak 18 éves korodig lesz. De szerintem még ott is jobb lenne, mint a zsarnok szüleidnél.
Menj el, és ott elmondják, mik a lehetőségek!!
Tudod, hol val nálatok a lakcím szerinti Gyejosz?
Mert ha igen, akkor menj el a suliba, aztán beszélj az ofőddel, hogy engedjen ki a gyejoszba.
Kedves Kérdező!
Az előttem szóló adott jó választ: a 16. életévét betöltött fiatalkorú a gyámahatóság engedélyével elköltözhet otthonról. Ebbe a szülőknek - amennyiben a gyámhatóság hozzájárul - nem lesz beleszólásuk.
Menj el a polgármesteri hivatalba és terjessz be kérelmet.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!