Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kérhetem a bíróságtól a gyerektartás
emelését? Most 1 gyerekre 5000ft-ot fizet, a gyereknek
10000 az iskolai étkezése havonta
Be kell menni személyesen,vagy írni kell levelet,mert szükséges a gyerektartás emelése.Ha kukacoskodni akar és az ő rossz anyagi helyzetére hivatkozik,akkor a bíróság elrendelheti a környezet tanulmányozást.A te esetedben szerintem megkapod.Ha van élettársad,vagy férjed azt is figyelembe veszi a bíróság,és persze azt is,hogy neki van-e új családja.Nevetséges a 2 gyerekre a 10.000,jogos a kérésed.Írj a bíróságra levelet.Az első tártyalásig jó esetben 3 hónapot kell majd várnod.Én 2 éve válltam el és egy gyerekre közös megegyezéssel kapnék 10000-et.De nem kapom,mert az exem úgy gondolja,hogy kapom a családit,érjem be azzal.Te jó indulatú lehetsz,mert a házat is eladtad,hogy őt kitudd fizetni.Én közel 3 éve várok erre,hogy az exem kifizessen,de hiába.Nálunk is pereskedés lesz,mert ez már nem állapot.Szia!
2009. ápr. 13. 09:35
2/7 A kérdező kommentje:
Élettársam nincs csak barátom 3éve aki neveli a 2 gyerekemet és a gyerekek is nagyon szeretik,nemrégen költöztünk össze de hivatalosan nincs élettársi kapcsolatunk,tehát 1edül nevelem őket.ennek van valami hátránya a bíróságon?
Az apai jogok és kötelességek nem függnek attól,hogy neked van-e valakid.Akkor is köteles a vér szerinti apuka gondoskodni a gyerekeiről,ha Te férjhez mennél újra.
Tényleg nagyon nagy butaságot csináltál,hogy a saját házad árának felét neki adtad.Ő meg ilyen aljas módon viszonyul hozzátok.Én a helyedben ezt is visszakövetelném ha lehet még,megpróbálnám bíróságra vinni.
A gyerektartást pedig úgy tudod rendezni,hogy bemész a bíróságra előadási napon,beadod a kérvényedet,gyerektartás módosítását emelését kéred.
Majd tárgyalni fogják az ügyeteket.Visszamenőleg 6 hóra lehet követelni,amit megállapítanak emelést és a ténylegeset amit most fizet ennek a különbsége még megillet majd.Gondolom azt felesleges tanácsolni,hogy beszélj vele,mert a leírásod alapján erre értelmileg képtelen.
2009. ápr. 13. 11:18
Első vagyok.Nem úgy értettem,hogy hátrány,ha van férjed,vagy új kapcsolatod.Csak amikor ő azzal az indokkal érvel a bíróságon,hogy nem tud adni többet,mert nem olyan az ő anyagi helyzete,akkor a bíró kérheti a környezettanulmányozást,ahol megfogják kérdezni,hogy hányan éltek egy háztartásban,mennyi a havi bevételed és kiadásod.Amennyiben élettársad lenne,vagy férjed,az ő fizetése is közösnek számítana a kassza szempontjából.Természetesen az apának igenis kötelessége lenne fizetni és segíteni benneteket.
2009. ápr. 13. 11:35
Ezen az oldalon is az a divat,hogy egyesek lepontozzák a másikat?Látszik,hogy sok hülye ember van és sok munkanélküli,akik ezzel töltik az idejüket!
2009. ápr. 13. 18:35
6/7 A kérdező kommentje:
nekem semmi kifogásom a válaszokkal és hasznosnak találtam,köszönöm szépen!!!és várom a többi hozzászólást.
Kedves Kérdező!
Igen, azoknak van igazuk - jó választ adtak -, akik azt javasolták, hogy a bírósággal emeltesd meg a gyerektartásdíjat. Ez ennek az útja. És bizony, 6 hónapra visszamenőlegesen teheted meg ezt.
Ezért ne is késlekedj, mert minél később mész, annál több különbözet fog így elveszni.
Javaslom, hogy a tartásdíjat alapösszegben és emellett %-ban is állapítsák meg és letiltást is kérj, ez esetben a munkáltató fogja fizetni neked a tartásdíjat.
Sok sikert! Egyszerű ügy az egész, nem kell drukkolnod.
Ügyvéd voltam.
2009. ápr. 18. 16:09
Kapcsolódó kérdések: