Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés, kinek is van igaza?
Figyelt kérdés
A szüleim segítségével vettünk egy házat ami az én nevemen van a szüleimé pedig a haszonélvezet. Ugyanis ők nem szerették volna ha a férj nevén is lenne de kikötötték hogy meglátják hogyan tartja el a családját ami nem igen sikerült neki a 3 év alatt és visszatérnek rá. A nevemen van a ház a férj aláírta a házassági szerződést. Annyi dolga volt hogy a gázszámlát és az életünket kifizesse eltartsa a családját.Most hogy jól keres kitalálta hogy nem kell neki a felelősség a ház nem is jön haza. Kinek is van igaza szeretnék véleményeket kapni. köszönöm2009. ápr. 5. 21:18
11/16 A kérdező kommentje:
Szia a gyedemet illetően jól gondoltad összegileg a csp 2 gyerekre jár nekem plusz 20000ft gyerektartás. a gázszámla havi 40000 volt mivel soha nem voltunk a férjemmel egy kasszán igy igen nem a mellemet verem hanem ha már ő nem akarta megteremteni a családnak a lakhatást a szüleim segítségével közösen lett.Szerintem mivel vállalt egy családot én ugy gondolom kötelessége enni valót biztosítani na meg azért ő is itt lakott egy évet ő is csak melegedet stb. az elmúlt egy évben sem éltünk jól hol dolgozott hol nem. Mi nem voltunk soha egy család amit megbeszéltünk soha nem ugy történt ahogy eldöntöttük az utso pillanatban mindig más lett belőle én meg csak néztem. tán ez volt a baj. köszönöm azért a véleményed elég érdekesek a többieké is. Aki egy összetartó családként funkcionál annál nyilván nem fordul elő ilyen szitu. Nekem csak jót akartak a szüleim hogy 4 év köétözködés után megállapodjunk végre ők havi 50 ezer ft fizetnek azért hogy mi olyan házban lakjunk ami a gyerekeknek is megfelel. ez azért elég nagy áldozat a részükről és szarul esik nekik enyhén szólva hogy a vőjüket nem érdekli mi lesz. de 1 évig jó volt. elég nehéz a szituáció és tanácstalan is vagyok . jelenleg nem sok megoldást látok de azért várom a hozzászólásokat.
2009. ápr. 8. 12:52
12/16 anonim válasza:
Kedves kérdező! Szerintem te (Ön) nem a fiatal anyuka, hanem a nagymama (anyós). Nem hiszem el, hogy egy fiatal, kisgyerekes anyuka ilyen gyűlölettel, ilyen stílusban írna a férjéről (ez inkább egy anyós stílusa), aki ha jól értem, nem csinált semmi rosszat, aláírta a házassági szerződést, eltartja a családját és külföldön akar nekik jövőt teremteni. Nem értem, miért jó Önnek, ha keresztbe tesz a gyereke boldogságának, és azon van, hogy az unokája csonka családban nőjön fel? Jó érzés? Azt hiszi havi 50 ezer forintért megvásárolhatja a gyermeke felnőtt életét? Remélem a lánya hallgatni fog a férjére, és utána megy külföldre. Nem véletlen, hogy a férj csak külföldön tudja elképzelni a jövőjüket, büszke lehet magára, hogy elüldözte a vejét az országból.
13/16 anonim válasza:
Előző vagyok: és a férj szereti az Ön lányát, világos mint a Nap. Belegondolt már, hogy milyen érzés lehet neki mellőzöttnek lenni, minden közös döntésből kimaradni? Gondolom, valami gazdag palit képzelt el a gyerekének... kár hogy Ön mindenkit el fog marni mellőle... szegény lánya, nem lennék a helyében. Remélem a sarkára fog tudni állni, és helyre teszi végre Önöket. Ja, és még 1-szer gratulálok :-(
14/16 anonim válasza:
Ha jól értem, azt nehezményezed, hogy annak ellenére hogy aláírtátok a házassági szerződést a férjed nem tart el titeket? Az erkölcsi részén túllépve: a házassági szerződés nem a házasság alatti kötelezettségeket, hanem a házasság vagyonjogi kérdéseit rögzíti. Vagyis ha nem akar eltartani akkor ez alapján nem is kell neki. El kell válni.
15/16 anonim válasza:
A kérdezőhöz:Képzeld el, hogy csupa gaz a saját házad udvara és a szomszédé is.Te csak a saját házad udvarát fogod rendbe tartani, mert az a tiéd.Ugyanez vonatkozik pl ha látsz 2 gyereket csupa sáros koszos ruhában. Az egyik a te gyereked, a másik pedig egy vadidegené.Te a tiédet fogod előbb letakarítani megmosdatni, azért mert ő a tiéd máséval meg foglalkozzon az akié.A férjedet te is és a szüleid is semmibe veszitek és ő most így akarja megmutatni, hogy igenis képes az önálló életre és meg is fogja teremteni az alpjait és mivel eddig te is arra törekedtél, hogy minden csak a tiéd legyen, cserébe az anyagi javakat tőle vártad, most ő is arra fog törekedni, hogy megmutassa a világnak(neked és a szüleidnek)hogy igenis tud ő hol lakni, fűteni ,enni stb...és persze Ő cserébe nem várja tőled a pénzt.Egy kicsit gondolkodj!!!
16/16 A kérdező kommentje:
viszont a ház és miatta lett hogy legyünk külön és éljük a saját életünket én szeretem őt nagyon ezért is nem akarok sem elválni sem nélküle élni.van egy közös gyerekünk alig másfél éves nagyon szeretjük öt. sok rossz döntésünk volt a közös élet alatt de én nem szeretném sem elveszteni sem pedig nélküle felnevelni a gyereket. csak a sérelmek bennem is megvannak és benne is a hitel sok és valami megoldást kell találni mert ez igy senkinek sem jó.
2009. ápr. 23. 04:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!