Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha megtörténik a tárgyalás és elválasztanak, ki kell várnom a 15 fellebbezési napot mindenképp?
Az anyakönyvezetö elött nem tudja azt mondani hogy elvált mert azt hivatalosan is bejegyzik.
De ha rendesen adtátok be a papírokat és teljes a megegyezés akkor elválasztanak ott és le is mondhatok a fellebezés jogárol még ott.
Mi totál megegyeztünk és egy tárgyalással elválasztottak, de ehez kellett egy közösmegyezös paírt írnunk amit ügyvéd ellenjegyzett, ezt és a kereseti kérelmet adtuk be és egy tárgyalással elválasztottak minekt de ehez az is kellett hogy amit leírtunk abban a bírónö elött is teljes megegyezést mutattunk. és ott még a fellebezési jogunkrol is lemondtunk így 8 nap múlva megkaptuk a hivatalos papírt hogy elváltunk.
a gond az hogy nem tuti hogy a házaság álltal is a az új férjé lehet egyböl a gyerek. ennek nézetek utánna mert egyszer valahol mikor engem is érdekelt ez a része azt olvastam hogy ha a válás elött nem tudom hány hónappal elöbb fogant a gyeremek az még a régi férjnek nyílvánítodik. Ami biztos ha nem sikerül össze házasodnotok akkor apasági nyilatkozatot kell tennie az új párodnak. Viszont a házaságra is várni kell minimum 1 hónapot (régen 3 hónap volt) vagy is nem lehet a házaság az anyakönyvezetönél való papírok leadása után csak egy hónapra.
Kedves Kérdező!
Nem, ha mindketten ott helyben lemondtok a fellebbezési jogról, ez esetben az ítélet azonnal jogerőre emelkedik.
Szia
Én április elején szülök február 12.én volt a válóperes tárgyalásom és most intézzük a dolgokat a következő esküvőre utána jártam sok mindennek mi hogy működik ha érdekel részletesen írj privit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!